Ludková (ODS): Kampaň MeToo dělá ze skutečných obětí sexuálního násilí jen hysterky, které se chtějí zviditelnit

24.11.2017 11:56

Mluvit o sexuálním obtěžování, které se stalo před desítkami let je směšné. Mazat scénáře a odvolávat z funkcí je zoufalým projevem doby. Selský rozum mizí, když dáváme větší prostor nesmyslům jako je MeToo.

Ludková (ODS): Kampaň MeToo dělá ze skutečných obětí sexuálního násilí jen hysterky, které se chtějí zviditelnit
Foto: ODS
Popisek: Vladimíra Ludková (ODS)

Kdyby měla každá zdravotní sestra hlásit plácnutí po zadku, které ji uštědřil bujarý pacient, nemocnice mohou zavřít. Jasně, že jim to není příjemné, ale díky své profesionalitě si s takovou situací umí poradit a pokud ne, nechť ji na to připraví kurz krizové komunikace, ale nezveličujme problém v hysterické kampani.

Kampaň MeToo je zvrácenou verzí červené knihovny, v níž „Ona“ vystupuje po 40 letech s obviněním ze sexuálního obtěžování a „On“ je vláčen bahnem. Jeho se nezastávám a pokud sahal na její koleno bez dovolení, je to buran. Ona mu měla dát před 40 lety facku nebo odejít. Samozřejmě, že ne každá z nás umí vytnou přesně padnoucí políček, ale určitě se vždy najde cesta, jak nevychovance umravnit.

Mezilidské vztahy jsou oříškem, což potvrdí leckterý, sám často rozvedený, manželský či rodinný poradce. Magie, která existuje mezi ženou a mužem, je něco úchvatného. Přiznejme si, jak rádi slzíme u romantických filmů, na které se chceme dívat, dosazovat do nich vlastní život, zažívat to, co momentálně chybí nám samotným. V řeči MeToo jsou však tyto filmy o návodu k sexuálnímu obtěžování, stejně jako pohádky, které čteme dětem a v nichž princ soutěží o princeznu v klání s jinými alfa samci. Už dnes se mažou scénáře, přepisují učebnice, ničí se busty vousatých mužů, zakladatelů univerzity, čekám, že v trezoru skončí film Vrať se do hrobu kvůli plácnutí po zadku Haliny Pawlowské.

Proč se my ženy každé ráno líčíme a stojíme hodinu před skříní? Chceme se líbit. Je pokrytecké tvrdit, že se upravujeme pouze kvůli nám samotným.

Celá kampaň MeToo devalvuje skutečné oběti sexuálního násilí a aktuální debata o hranici mezi dvořením a obtěžováním je pouze o pokračující korozi normálního života v němž muž vyjadřuje ženě obdiv a žena ho buď odmítne či přijme. I s tím, že mu třeba vrazí a pošle ho do háje, nebo „jen“ odejde pryč. Sexuální násilí je odporné a musí být potrestáno, ale směr MeToo diskuze, nás nevede cestou větší kultivace společenského dialogu. Vede nás do smrdutých bažin falešné korektnosti a morálky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

8:04 Marková (Trikolora): Akutní pomoc v nouzi je jedna věc, dělat ze sebe dojnou krávu jiná

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k chudobě a ukrajinským uprchlíkům.