Lukša (TOP 09): Dopadnou sliby prezidenta jako dálnice pro náš kraj?

01.10.2013 7:23

Prezident Miloš Zeman v rámci předvolební kampaně a podpory strany zemanovců objíždí republiku. Už jsme si zvykli, že své sliby neplní a okázale je ignoruje.

Lukša (TOP 09): Dopadnou sliby prezidenta jako dálnice pro náš kraj?
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Např. o tom, že se stane nadstranickým prezidentem. V posledních dnech ale začal plýtvat dalšími sliby. Na návštěvě v Brně údajně slíbil dostavbu rychlostní silnice R52 k rakouským hranicím. Když pomineme skutečnost, že prezident nic takového v kompetenci nemá, doufejme, že tento slib nedopadne jako dálnice D47. Vláda Miloše Zemana tehdy slíbila její dostavbu a v roce 2002 uzavřela nevýhodnou smlouvu s jistou izraelskou firmou. Nejenže Moravskolezský kraj musel na tuto dálnici čekat ještě dlouhé roky, ale smlouva se ukázala natolik nevýhodná pro daňové poplatníky (125 mld Kč !), že nezbyla jiná možnost, než ji zrušit. Už jen toto zrušení stálo přes 600 mil. Kč. Doufejme, že lidé si tyto události pamatují a neskočí panu prezidentovi na lep. Je totiž rozdíl mezi poklepáváním na kameny a přestřiháváním pásek před médii a skutečnou realitou. U nás v kraji víme své.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.