Lukša (TOP 09): Europoslankyně Konečná se mýlí

20.07.2015 11:48

S překvapením jsem si přečetl článek Kateřiny Konečné „Křesťanské koncentrační tábory“. Omluvit tuto komunistickou europoslankyni může snad pouze její věk.

Lukša (TOP 09): Europoslankyně Konečná se mýlí
Foto: top09.cz
Popisek: starosta Čeladné Pavol Lukša

Přesto by však nebylo na škodu, kdyby se podívala do historie a zjistila tak, že čeští křesťané nebyli organizátory koncentračních táborů. Za druhé světové války naši křesťané i kněží v těchto táborech smrti, které fašisté zinscenovali k likvidaci těch, kteří byli nepohodlní, umírali. Pokud zástupci církví, a to nejen katolických, nabídli vládě pomoc s výběrem uprchlíků i následnou starostí o ně, nevidím nic špatného na tom, že Česká republika bude preferovat křesťany. Křesťanské rodiny jsou mnohem blíž našim občanům nežli muslimové. Majetek, jenž byl kdysi církvím odejmut a dnes po částech navracen, nedává církvím do rukou žádnou moc.

Naopak církve na obcích a městech vytvářejí zaměstnanost. A pokud se nepletu, je v České republice svoboda vyznání, takže nikoho z nás nemůže pohoršovat, stojí-li vedle představitele státu vysoký představitel církve. Koneckonců KSČM v poslední době oslavovala Jana Husa. I on byl církevním hodnostářem. Jsme malou zemí ve středu Evropy, máme svých problémů dost a počet uprchlíků, který má Česká republika přijmout a vláda dojednala, je, myslím, adekvátní našim možnostem. Nejsem si jist, že všichni ti mladí muži, kteří utíkají ze svých domovů, jsou politickými uprchlíky. V mnohých případech se rozhodně jedná o ekonomickou migraci. Vyčítat vládním představitelům jejich vyznání, patří opravdu do dob minulých. Nevím, zdali všichni lidé hrdě prohlašují, že jsou ateisté, ale stejně hrdí jsou i křesťané či husité. Nakonec o uctívání Jana Husa si mohla europoslankyně přečíst i ve svém stranickém tisku. Před týdnem totiž ta samá Kateřina Konečná pranýřovala církve, že uprchlíkům nepomáhají. Mládí je někdy výhodou, ale v tomto případě zbrklost, se kterou vyjadřuje tato mladá žena své názory, působí poněkud neprofesionálně.

Pavol Lukša, starosta Čeladné

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

23:07 Fiala (SPD): Už i mainstreamová média vyvracejí tvrzení Rakušana o „české výjimce

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.