Luzar (KSČM): Každý má právo vybrat si, čím a jak se chce nechat léčit

22.03.2021 18:17

Komentář na facebookovém profilu k očkování proti koronaviru

Luzar (KSČM): Každý má právo vybrat si, čím a jak se chce nechat léčit
Foto: KSČM
Popisek: Leo Luzar, KSČM

Pozice premiéra před jednáním u prezidenta není jednoduchá. Dva jeho ministři předřadili zájem geopolitického nepřátelství k Rusku nad dobrými zkušenostmi ze světa. Sputnik V je ověřen v milionech aplikaci a hlavně existuje docela velká skupina občanů, kteří ji více věří než vakcínám jiným.

Každý člověk má mít právo vybrat si, čím a jak se chce nechat léčit a nikdo nemůže rozhodovat za něj. Co mi vadí, stejně jako prezidentu Zemanovi, je ztracený čas. Za měsíc již může být potřeba vakcín uspokojena jinými výrobci, ale ten ztracený měsíc nás stál hodně zdraví i hodnot nejvyšších.

Nepřátelský slovník ministra zahraničí a obavy ministra zdravotnictví z reakce EU nás přijdou draho. A nemyslím na peníze, ale na důvěru občanů.

KSČM trvá na možnosti občanů vybrat si očkování, kterému věří. Zároveň musí mít možnost odmítnout dočasně schválené vakcíny. Ani jedna látka nemá zatím všechny standardní procesy schvalování za sebou.

Odmítáme vytváření občanů druhé kategorie, ať již pomocí země původu očkovací látky nebo covid pasu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

20:07 Premiér Fiala: Místa, spojená s romským holocaustem, překryl nezájem

Premiér Petr Fiala se s ministrem zahraničních věcí Janem Lipavským a ministrem kultury Martinem Bax…