MD: Kraje dostaly od státu 520 milionů na opravy silnic

16.06.2013 13:03

Ministr dopravy Zbyněk Stanjura rozhodl o uvolnění prvních peněz pro kraje na opravy silnic II. a III. třídy, které poškodila povodeň.

MD: Kraje dostaly od státu 520 milionů na opravy silnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Ze Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) na ně bude směřovat celkem 520 mil. Kč. Ministr tak bezprostředně vyhověl potřebám postižených krajů a nabídl jim požadované zálohy. Ministerstvo dopravy zároveň pokračuje ve zjišťování škod na místních komunikacích.

Největší díl finanční pomoci zatím směřuje do Středočeského kraje, kterému SFDI poskytne 350 mil. Kč. Schválena je také dotace ve výši 85 mil. Kč pro Jihočeský kraj, 65,8 mil. Kč pro Královéhradecký kraj a 18,5 mil. Kč pro Plzeňský kraj. Ministr dopravy tedy z pozice předsedy výboru SFDI vyšel vstříc těm žádostem, které byly dosud oficiálně podány. Další finanční prostředky na odstraňování povodňových škod je resort dopravy připraven postupně uvolňovat. Celkem má ministerstvo k dispozici 3,3 mld. Kč na opravy povodňových škod na státních a krajských silnicích.

Ministerstvo dopravy, které převzalo odpovědnosti i za odstraňování škod na místních komunikacích a obecním majetku souvisejícím s dopravou, shromažďuje také žádosti obcí postižených povodněmi. Vláda pro tento účel ve středu vyčlenila půl miliardy korun. Ministerstvo dopravy je proto připraveno v nejbližší době poskytovat pomoc i obcím.

V přiloženém dokumentu naleznete tabulku průběžných odhadů povodňových škod na dopravní infrastruktuře k dnešnímu dni. Indikované škody se ale budou dále navyšovat podle informací od správců státní, krajské a obecní infrastruktury.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo dopravy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice