MK: Program Podpora pro památky UNESCO na rok 2015

15.08.2014 13:47

Vyhlášení výběrového dotačního řízení OPP

MK: Program Podpora pro památky UNESCO na rok 2015
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

Odbor památkové péče Ministerstva kultury vyhlašuje výběrové dotační řízení - Program Podpora pro památky UNESCO pro rok 2015.  

1. Na základě čl. 4 a 5 Úmluvy se každý smluvní stát zavazuje k povinnosti zabezpečit označení, ochranu, zachování, prezentování a předávání budoucím generacím světové kulturní a přírodní dědictví (definice v čl. 1 a 2 Úmluvy), které se nachází na jeho území. Vzhledem k těmto závazkům zřizuje Ministerstvo kultury program Podpora pro památky UNESCO (dále jen „Program“).

2. Pravidla pro poskytování dotací z Programu vycházejí z Příkazu ministra kultury č. 25/2010, kterým se stanoví pravidla poskytování neinvestičních a investičních dotací ze státního rozpočtu Ministerstvem kultury podle zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů, s výjimkou dotací na financování programů ve smyslu § 12 odst.1 zákona č. 218/2000 Sb., které jsou poskytovány podle tohoto zákona a vyhlášky č. 560/2006 Sb., o účasti státního rozpočtu na financování programů reprodukce majetku, ve znění pozdějších předpisů, a podle příslušných pokynů Ministerstva financí.

3. Dotace z Programu má za cíl podporovat rozvoj památek zapsaných na Seznamu nebo těch památek, u kterých byl podán návrh na nominaci mezinárodně předepsaným způsobem, nebo těch, u nichž se nominační dokumentace již zpracovává. Dotace z Programu finančně podpoří pouze ty projekty, které budou rozvíjet hodnoty, pro něž byla památka zapsána nebo nominována k zápisu na Seznam.

Důležité upozornění: Vyplněný formulář Žádosti pro dotace udělované v následujícím kalendářním roce lze podat do 30. 9. 2014.

Více informace a potřebné formuláře naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo kultury

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…