MS Piráti: Rivalita mezi pirátskými stranami nabírá na obrátkách

22.08.2018 9:14

Vyjádření Moravské a Slezské pirátské strany k incidentu napadení jejího člena funcionářem České pirátské strany

MS Piráti: Rivalita mezi pirátskými stranami nabírá na obrátkách
Foto: MS Piráti
Popisek: MS Piráti - logo

Rivalita mezi pirátskými stranami nabírá s přibližujícími se volbami na obrátkách. V neděli ve večerních hodinách byl při koncertu v pražském parku Parukářka pro své politické názory verbálně a následně i fyzicky napaden jeden ze členů přípravného výboru nově vzniklé Moravské a Slezské pirátské strany (MS Piráti)a její kadidát za senátora, a to členem České pirátské strany a kandidátem této strany na radnici v Praze 5 Petrem Křičenským. Moravská a Slezská pirátská strana se jako politická strana založená na principech tolerance, humanity a skutečného liberalismu ostře distancuje od takových projevů netolerance a agresivity vlastní radikálním extrémistickým skupinám a fašizoidním živlům. MS Piráti věří, že se jednalo o ojedinělý exces frustrovaného funkcionáře České pirátské strany, se kterou se řadoví členové a skuteční příznivci pirátského hnutí nemohou ztotožňovat, stejně jako se neztotožňují v posledních dnech s nevybíravou pomlouvačnou a smyšlenou kampaní vedenou Českými Piráty Ivana Bartoše v kyberprostoru a na sociálních sítích proti Moravským a Slezským Pirátům.Tyto pomluvy a verbální agrese, vrcholící (zatím) inzultací pro jiný politický názor, jsou jen potvrzením potřeby vzniku nové strany jako člena piratského hnutí a principů, na kterých nová pirátská strana vznikla.

Pokud však chce Moravská a Slezská pirátská strana prostřednictvím svých aktivistů v politice důsledně prosazovat zásady tolerance, nenásilí a maximálně otevřené a transparentní politické kultury, nemůže zůstat proti podobným nevyprovokovaným útokům lhostejná a nečinná. Z tohoto důvodu se obrátilo na orgány činné v trestním řízení a požádalo ve věcech verbálních i fyzických útoků pro jiný politický názor či z důvodu politického přesvědčení o zjednání nápravy. MS Piráti považují za zcela absurdní, že někteří funkcionáři České pirátské strany v zájmu udržení svých křesel neváhají opustit vůči svým politickým oponentům pro jejich názor použít i zjevné násilí a zejména pak to, že sám dotyčný Petr Křičenský neváhá ve své předvolební rétorice operovat s pojmy jako jsou dobré sousedské vztahy a větší bezpečnost občanů.Zde je zcela zřejmé, že praxe a líbivá předvolební sebeprezentace se rozchází s teorií.

Takovýchto podobných útoků na sociálních sítích se dopouští mnoho dalších funkcionářů, členů a sympatizantů České pirátské strany, jako jsou Michal Gill, Petr Kapounek, Vladimír Charvát a desítky dalších.

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu