MSp: Za pomoc při povodních dostanou příslušníci Vězeňské služby mimořádné odměny

20.07.2013 18:25

Na žádost 1. náměstka ministryně spravedlnosti Daniela Voláka schválil ministr financí mimořádné navýšení příslušné kapitoly rozpočtu Ministerstva spravedlnosti tak, aby Vězeňská služba ČR mohla odměnit cca 100 příslušníků za jejich aktivní a účinnou pomoc při odstraňování následků povodní. Celkem se podařilo na tyto odměny získat pro Vězeňskou službu jeden milion korun.

MSp: Za pomoc při povodních dostanou příslušníci Vězeňské služby mimořádné odměny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Věznice, ilustrační foto

„Vězeňská služba, a za to jí patří velký dík, prakticky po celý měsíc červen zasahovala na místech postižených povodněmi či přívalovými dešti, střežila zaplavené objekty či provizorní ubytovny evakuovaných a poskytovala také materiální či expertní pomoc,“ vysvětlil 1. náměstek Daniel Volák. Například příslušníci Vazební věznice Litoměřice hlídali v době povodní provizorní ubytovnu pro azylanty a objekt vojenské ubytovny a po rozhodnutí vlády plnili toto zadání i s policejní pravomocí. Zaplavené objekty soudů v Ústí nad Labem střežili příslušníci justiční stráže. Kromě toho vyslala Vězeňská služba specialistu z Věznice Vinařice k pomoci při působení u Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje v týmu komunitní intervenční a psychologické pomoci. Do dalších objektů pak Vězeňská služba poslala na pomoc své vybavení jako automobily, vysoušeče a další.
 
Zvýšení rozpočtu kapitoly Ministerstva spravedlnosti 336 na rok 2013 o částku   1 000 000 Kč schválil dne 9. 7. 2013 ministr financí Miroslav Kalousek. "Odměny budou vyplaceny ve mzdách příslušníků, jakmile ekonomové zúřadují formality," dodal 1. náměstek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo spravedlnosti

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …