Mach (Svobodní): Fiskální pakt poškodí Českou republiku

24.03.2014 21:01

Strana svobodných občanů (Svobodní) nesouhlasí s ratifikací tzv. fiskálního paktu, který dnes schválila vláda a smlouvu bude projednávat Parlament.

Mach (Svobodní): Fiskální pakt poškodí Českou republiku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Petr Mach

Podepsáním paktu by se Česká republika zavázala podléhat diktátu Evropské komise, jakmile by měla euro a rozpočet v deficitu. Evropská unie by naší zemi diktovala hospodářskou politiku a strukturální reformy bez ohledu na to, co by v dané situaci bylo pro ČR dobré.

Česká vláda by naopak měla sjednat výjimku z eura, aby EU nemohla v ČR zavést euro, a uzákonit náš vlastní ústavní zákon o vyrovnaném rozpočtu. Podepisování paktu je od naší vlády, která neumí vyrovnat státní rozpočet, pokrytectví a hazardování s osudem České republiky.

V Řecku, kde je podobný diktát EU aplikován, je výsledkem nezaměstnanost ve výši 28% a práce milionů lidí byla obětována na oltář eura. Česká republika si musí ponechat právo určovat své rozpočtové výdaje a své daně samostatně!

Petr Mach
předseda Strany svobodných občanů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mach

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

4:31 Kavij (KSČM): Česká republika směřuje do války

Česká republika směřuje do války. Žene jí tam svými projevy a svými činy prezident Petr Pavel, premi…