Madar (UFO): Jednání paní Nechybové vnímám jako politickou i osobní zradu

07.11.2022 6:35 | Tisková zpráva

Ústecké fórum občanů vyloučilo ze svých řad Věru Nechybovou a Pavla Dufka.

Madar (UFO): Jednání paní Nechybové vnímám jako politickou i osobní zradu
Foto: Ústecké fórum občanů
Popisek: Věra Nechybová

Dovolujeme si tímto informovat veřejnost i novináře o rozhodnutí předsednictva hnutí Ústecké fórum občanů (UFO), které tímto zareagovalo na politické události v Ústí nad Labem. Předsednictvo UFO formou per rollam vyloučilo ze svých řad členy Věru Nechybovou a Pavla Dufka.

Rozhodnutí o vyloučení Věry Nechybové bylo jasné hned po situaci z ustavujícího zasedání zastupitelstva. „Přímo během jednání zastupitelstva se bez našeho vědomí a bez jakéhokoli studu připojila k novému vedení. Vyměnila tak důvěru svých, dnes již bývalých kolegů i voličů za placené místečko na magistrátu. Hnutí i jeho členové nemají s tímto krokem nic společného a jde o soukromé rozhodnutí Věry Nechybové. Rádi bychom také znovu ubezpečili veřejnost, že jsme o tomto jejím rozhodnutí dopředu nevěděli,” říká zastupitel za UFO Petr Křivan.

Předsednictvo následně vyloučilo i Pavla Dufka. „Důvod jeho vyloučení je jednoznačný. Bez jakéhokoliv projednání v našem hnutí přijal práci jako asistent Věry Nechybové. Pavel Dufek stejně jako Věra Nechybová zneužili značku našeho hnutí pro vlastní prospěch a oba dva to museli vědět a plánovat již před jednáním zastupitelstva města. Jako UFO se od tohoto politického prospěchářství rezolutně distancujeme,” uvádí místopředseda hnutí UFO Martin Prachař.

Hnutí UFO současně tímto veřejně vyzývá Věru Nechybovou, aby vrátila finanční prostředky, které za ni hnutí UFO v rámci předvolební kampaně investovalo. Jednotliví členové našeho hnutí se významně svými vlastními finančními prostředky podíleli na zajištění komunální i senátorské kampaně Věry Nechybové.

„Já osobně vnímám jednání paní Nechybové jako politickou i osobní zradu. Politickou jsem zažil již mnohokrát, a to je život, ale ta osobní rovina mě mrzí nejvíce. Připomenu, že ani ona, ani pan Dufek nebyli u začátku našeho hnutí UFO, vzali jsme je mezi sebe po rozpadu ANO. Díky nám se stala primátorkou a následně náměstkyní. Tři roky jsem jí kryl záda jako náměstek, když o chodu města vůbec nic nevěděla, jezdili jsme společně na dovolenou a přátelili se jako rodiny. Již jsem se z toho zklamání po týdnu dostal, je to další ponaučení o výběru lidí a věřím, že se to snad již nikdy nestane. Bezpáteřní lidé existují, osobně mě před ní varovalo mnoho lidí, ale já tomu nevěřil. Teď bych jí rád vzkázal, ať se s tímto podrazem srovná hlavně sama, já bych tedy chodil kanály a nemohl se nikomu podívat do očí. Po tom všem nevěřím, že by si ji dal na kandidátku na další volby jakýkoli další subjekt,“ říká předseda hnutí UFO Jiří Madar.

Hnutí UFO se za oba přeběhlíky znovu svým voličům omlouvá. Situace nám není příjemná, ale i přesto budeme silnou a nekompromisní opozicí. Bereme to jako restart pro UFO, a i nadále budeme prosazovat body našeho programu ve prospěch našeho města a jeho občanů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…