Mádlová (ANO): Chudneme. Reálné mzdy již 8. kvartál v řadě klesly, pane premiére

12.12.2023 18:02 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důvodům pro blbou náladu.

Mádlová (ANO): Chudneme. Reálné mzdy již 8. kvartál v řadě klesly, pane premiére
Foto: plzeň.cz
Popisek: Ivana Mádlová

PREMIÉR STÁLE MIMO REALITU

Petra Fiala se rozepsal o "blbé náladě". Není prý v současné době tolik důvodů pro tuhle "blbou náladu". Není? Tak se na to podívejme.

Chudneme. Reálné mzdy již 8. kvartál v řadě klesly. Na vině je i mimořádně vysoká inflace, které vládě přihlížela.

Porostou ceny energií i proto, že se cena státem regulované složky opět zvýší.

Zvyšování cen energií dopadne především na průmysl, který v souvislosti s tím mluví o velkém ohrožení naší domácí průmyslové výroby. Jsme přitom na průmyslu závislí!

V parlamentu pošlapávají práva opozice a demokratické principy. Vyhrožují opozici jaderným tlačítkem. Hlavně, že před volbami si vždy demokracií a svobodou naplní své projevy.

Sledovali jsme pokusy o zavádění různých cenzurních praktik. Od Úřadu vlády i Ministerstva vnitra. Všechno se halí do boje proti dezinformacím, ale ve skutečnosti jsou pro ně určité informace ve veřejném prostoru jen nepohodlné.

Vidíme významné škrty, které dopadnou především na občany. Nechtějí šetřit na sobě, naopak si zvyšují platy a počty politických náměstků pro své kamarády a straníky, kteří by se jinde neuplatnili.

Ministr Válek nechal zdravotnictví připravit o 14 miliard a dnes sklízí plody. Byli jsme krok od omezení zdravotní péče v souvislosti s protestem lékařů proti službám v nemocnicích.

Učitelé i nepedagogičtí pracovníci stávkují, protože vláda dokazuje, že lhala, když mluvila o školství jako o své prioritě.

Hnutí STAN bylo prolezlé organizovaným zločinem, který vyvrcholil tím, že jejich náměstka pražského primátora odvedli z kanceláře přímo do vazby. Mafián Redl měl podle všeho na telefonu pravidelně Gazdíka i Polčáka z nejužšího vedení hnutí STAN!

Tak to je pár důvodů, které možná vedou velkou část společnosti k blbé náladě a 2% důvěře ve Fialovu vládu. Premiér lidem ale nechce naslouchat. Raději pojede pohladit krávy na statek bratra svého vicepremiéra Jurečky. No a tento ministr práce zase raději u sebe na ministerstvu uspořádá večírek za 400 000 pod heslem „po nás potopa“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.