Malačka (ČSSD): Pronájem prodejních míst na vinobraní odstartuje v květnu. Poprvé proběhne přihlašování elektronicky

23.04.2022 15:54

Nově se budou moci zájemci o pronájem prodejních míst na Znojemské historické vinobraní 2022 registrovat elektronicky, a to prostřednictvím Rezervačního systému ZHV 2022.

Malačka (ČSSD): Pronájem prodejních míst na vinobraní odstartuje v květnu. Poprvé proběhne přihlašování elektronicky
Foto: Facebook
Popisek: Jakub Malačka

Přihlašování proběhne od května v dané termíny dle nabízeného sortimentu. Ceny za pronájem zůstávají stejné. 

Anketa

Zaslouží si ředitel BIS Michal Koudelka státní vyznamenání?

2%
95%
hlasovalo: 42649 lidí

Přednostní přihlašování bude umožněno prodejcům vína a burčáku, a to 2. května. Dříve než ostatní, od 12. května, se budou moci hlásit i prodejci s řemesly a ostatní prodejci se budou moci přihlašovat od 27. května. Rezervace prodejců mimo dané termíny nebudou akceptovány!

„Nový rezervační systém měl být spuštěn již v roce 2020, ale covidová situace nám nedovolila vinobraní ani žádnou jinou větší akci uspořádat. Systém proto spouštíme letos a prodejci se budou přihlašovat výhradně prostřednictvím tohoto Rezervačního systému ZHV 2022,“ vysvětluje starosta Znojma Jakub Malačka a dále dodává: „Pro prodejce to znamená změnu v přihlašování oproti minulým ročníkům. Ti se teď mohou přihlašovat odkudkoli, třeba z pohodlí domova.“

Rezervační systém byl vytvořen přímo zaměstnanci znojemského městského úřadu, tedy ve spolupráci majetkového odboru a oddělení správy dat a informačních technologií. Systém funguje na podkladu mapového serveru města Znojma. Poslouží pro potřeby přihlašování prodejců, přidělování prodejních míst, rozesílání emailů a následné administrace stánkového prodeje v rámci vinobraní.

Stánkový prodej bude umožněn na Masarykově náměstí, Horním náměstí, Divišově náměstí, na ulici Přemyslovců, náměstí Svobody, na ulicích Dolní a Horní Česká a v Horním parku. Historická tržiště budou na Václavském a Mikulášském náměstí a na ulici Přemyslovců, přičemž historická tržiště budou opět fungovat i v neděli.

Podmínkou prodeje na historických tržištích je dobový oděv prodejců a historický vizuál prodejního místa. Prodejci na historických tržištích, kteří budou během vinobraní předvádět svá řemesla návštěvníkům, odmění radnice částkou 1 000 korun.

„Po rekonstrukci ulice Horní Česká byl navržen i nový koncept celého prostoru, který počítá s pojetím ulice ve stylu „street food“. Budou zde umisťováni prodejci občerstvení pouze ve food trucku. Celkem by se mělo jednat o 11 prodejních míst.“ upřesňuje starosta Jakub Malačka.

Více informací o stánkovém prodeji na www.znojmocity.cz pod odborem majetkovým. O prodejní místa bývá každoročně velký zájem, většina z nich je zarezervována prakticky okamžitě po spuštění prodeje.

Největší svátek vína u nás, Znojemské historické vinobraní, se letos odehraje od 9. do 11. září na třinácti multižánrových scénách a jeho vrcholem bude velkolepý historický průvod krále Jana Lucemburského s družinou čítající na 500 dobových postav. Návštěvníci se mohou těšit na několik folklórních vystoupení dechových i cimbálových muzik, alternativní interprety, ale i známá jména jako Marek Ztracený, Chinaski nebo zpěváka Jamese Harriese s kapelou.  Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…