Malačka (ČSSD): Znojmo úspěšně pokračuje s investicemi do městských částí

10.08.2022 8:39

Město Znojmo s investicemi ve svých městských částech úspěšně pokračuje i v letošním roce. Práce probíhají na kulturních domech, komunikacích, veřejném osvětlení, útulku pro psy a kočky i na přípravě realizace zcela nového parkoviště.

Malačka (ČSSD): Znojmo úspěšně pokračuje s investicemi do městských částí
Foto: Facebook
Popisek: Jakub Malačka

„Často říkám, že město není jen centrum. V uplynulých letech se nám daří městské části dále rozvíjet, a to i díky místním aktivním občanům, kteří nás upozorňují na různé podněty,“ říká starosta města Znojma Jakub Malačka. 

Anketa

Mají Babišovi odpůrci právo narušovat pokřiky či silnější formou jeho mítinky?

6%
91%
hlasovalo: 37563 lidí

V nejbližších dnech budou zahájeny práce na rekonstrukci veřejného osvětlení v městské části Hradiště, a to v ulicích Švédská, Nová, Pivovarská a Mašovická. Celkem bude vyměněno 34 stožárů a staré technologie nahradí úsporné LED osvětlení. Město zde investuje téměř 2,3 miliony korun.

V Oblekovicích se dokončují práce na rekonstrukci průtahu městskou částí. Město zde opraví chodníky, odstavná stání a část komunikace. Celkem zde investuje 4,2 milionu korun. Podél komunikace průtahu bude také instalováno nové veřejné osvětlení a rekonstrukcí projde i místní rozhlas. Do těchto prací bude investováno téměř 8 milionů korun.

V této městské části probíhá i rozsáhlá rekonstrukce kulturního domu. V tomto roce již proběhla oprava střechy kulturního domu a přilehlého objektu restaurace a byly vyměněny vchodové dveře. V srpnu byly zahájeny práce na kompletní opravě zázemí, včetně nové elektroinstalace a sociálního zařízení. Město do celkových oprav kulturního domu investuje téměř 6,9 milionů korun. V přípravě je také realizace zcela nového multifunkčního hřiště a instalace workoutové sestavy.

Dalším kulturním domem, který byl opraven, je v městské části Derflice. Dům byl zateplen a dostal novou fasádu za celkovou cenu téměř 1,2 milionů korun.

V Načeraticích probíhá rekonstrukce útulku pro opuštěné psy a kočky. Do rozsáhlých oprav město investuje 2,2 milionů korun (více informací o projektu je uvedeno v tiskové zprávě https://bit.ly/3bJgeMp). Další investicí v Načeraticích je doasfaltování krajnice vozovky na průtahu městskou části po výstavbě chodníků. Komunikace patří do majetku Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje, proto se z poloviny na financování podílí i kraj. Předpokládaný termín dokončení je v listopadu tohoto roku. Hodnota investice je zde vyčíslena na 1,2 milionů korun.

V Příměticích budou probíhat opravy na hřbitově. Kompletní opravou projde hřbitovní zeď. Stěny budou očištěny, vyspraveny a dostanou novou omítku. Natřeny budou také kovové konstrukce vstupní brány.  Na budově márnice bude vyměněna replika dřevěného okna a dveří. Investice zde bude bezmála 2,3 milionů korun. Práce budou probíhat od září do října. Dále v této městské části bude vybudováno nové parkoviště. Na pronajatém pozemku nedaleko školního statku vznikne přibližně 90 parkovacích míst. V této lokalitě město počítá i s rozšířením veřejného osvětlení a s instalací bezpečnostních kamer.

To je výčet těch nejdůležitějších investic, které v letošním roce prochází postupnou realizací.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…