Málek (MKD): Chceme poukázat na situaci tradiční rodiny, jejíž postavení ve společnosti není dobré

14.08.2015 20:51

V sobotu projde Prahou Pochod pro rodinu

Málek (MKD): Chceme poukázat na situaci tradiční rodiny, jejíž postavení ve společnosti není dobré
Foto: MKD
Popisek: Mladí křesťanští demokraté

Mladí křesťanští demokraté (MKD) ve spolupráci s Hnutím pro život pořádají již tradiční Pochod pro rodinu, jež se uskuteční v sobotu 15. 8. 2015 od 12:30 v Praze. Průvod vyrazí od křižovatky ulic Washingtonova a Politických vězňů a bude zakončen u kostela sv. Jiljí, kde také proběhne od 13:15 bohoslužba.

„Naší snahou je poukázat na situaci tradiční rodiny a její postavení ve společnosti, jež není dobré. A přitom zdravé a fungující rodiny jsou z dlouhodobého pohledu klíčové pro zachování české společnosti, a to nejen z demografického hlediska. Náš pochod se mimo jiné vztahuje k nedávnému rozhodnutí vlády, které zavazuje Ministerstvo práce a sociálních věcí připravit do konce roku teze metodiky, která bude posuzovat dopady veškeré připravované legislativy právě na rodiny. Vládní politika by měla být zaměřena především na podporu rodiny a nikoliv na alternativní formy soužití,“ říká předseda MKD Jan Málek.

„Scházíme se na podporu rodiny, tedy manželů, kteří se svou ochotou mít a vychovávat děti obětují pro budoucnost,“ dodává místopředseda MKD Jan Gregor.

Záštitu nad pochodem převzal místopředseda vlády Pavel Bělobrádek, kardinál Dominik Duka, radní hl. m. Prahy Jan Wolf a poslanec Evropského parlamentu Tomáš Zdechovský.

Oproti minulým rokům bude pochodu předcházet konference s názvem Perspektivy rodiny ve 21. století, která započne od 10:00 v prostorách paláce Charitas na Karlově náměstí. Konference bude probíhat formou panelové diskuse moderovanou Janem Gregorem. Pozvanými panelisty jsou: Michaela Freiová (publicistka), Antonín Brzek (psychiatr, sexuolog), Dan Drápal (duchovní, publicista), Petr Hladík (místostarosta Brna-sever, KDU-ČSL).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

22:12 Senátor Hraba: Pohlaví existují jen dvě. Nic jiného není pravda

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výuce o genderu ve školách.