Malý (Trikolora): Zastavte to šílenství! Nepůjde utíkat, protože nebude kam

11.10.2022 10:57

Nově jmenovaný gen. Surovikin brutálním způsobem „vyčistil“ Sýrii od ISIS a nyní má vyčistit od neonacistů Ukrajinu. Po jmenování prvním velitelem, první den v práci, si pohovořil s vysokým důstojníkem, co měl na starosti vojenskou techniku...

Malý (Trikolora): Zastavte to šílenství! Nepůjde utíkat, protože nebude kam
Foto: archiv M. Malý
Popisek: Mchal Malý

 ...a ten se zastřelil. Teď teprve bohužel začne skutečná válka.

Už to začalo. Ofenziva a útok na infrastrukturu. Ukrajina přestala být schopna vyvážet elektřinu. Ruskem vedené síly postupují také v Doněcké oblasti. Na jihovýchodě města nedávno vstoupily do obce Novomichajlovka a postupují směrem k obci Pobeda.

Plošný raketový útok prokázal neschopnost protivzdušné obrany Ukrajiny i to, že se zřejmě Rusové probourali do satelitů a znemožnili jejich využití ze strany Ukrajiny. Ten raketový útok ukázal schopnosti armády Ruské federace a byl varováním před tím, co může přijít a zřejmě přide. Bohužel.

Na západním okraji Doněcka Rusové útočí na ukrajinské pozice v Krasnogorovce. Na severovýchodě byly hlášeny určité úspěchy ruské armády západně od Pesky, kde útočí na vesnici Pervomajskoe. Severovýchodně od Avdijivky ruská armáda útočí na ukrajinské pozice v oblasti Kamenka a Veseloe.

Probíhají boje o kontrolu nad Doněckou okružní silnicí. Při dnešním raketovém útoku, který byl spíše demonstrační ukázkou síly a varováním bohužel zemřelo 11 lidí. Naštěstí "jen", protože jich mohlo být mnohem víc. Při jediném útoku na Krymský most zemřeli 3, ale to se ignoruje. Bojím se toho, co přijde.

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí

Rusko údajně ovládlo satelitní síť nad Ukrajinou a prolomilo ji a americké rakety Patriot po vystřelení padají k zemi. Naše media ale neustále zesměšňují kvalitu ruské výzbroje a vojenské techniky i mužstva. Fiala mohl jako premiér naší země předsedající EU výrazně vstoupit do mírových jednání. Neudělal nic.

Útok na Krymský most nebyla obrana, ale msta a hloupost, pokud neměl vyvolat to, co vyvolal. Výsledek se obratem bohužel dostavil. Rusko změnilo taktiku boje. Budou další tisíce mrtvých. Státy EU pomalu utlumují vojenskou pomoc Ukrajině, Vláda ČR ale zřejmě na úkor našich lidí pomáhá dál. Summit v Praze totálně selhal, ale všichni se na něm dobře nabaštili.

USA mají údajně na Ukrajině své odborníky, kteří řídí operace a dál na Ukrajinu posílají vojenskou techniku a materiál, namísto toho, aby se zásadně zasadily o zastavení toho krveprolití a ukončení konfliktu. Pokud by svět nezavíral oči k dění na Ukrajině od roku 2014, pokud by některé státy vývoj nepodporovaly, pokud by došlo ke splnění Minských dohod, tato válka by nebyla.

Každá válka je svinstvo. Zásadně nesouhlasím s tím, co se teď na Ukrajině děje i s tím, co se tam dělo v roce 2014 a dál. To je ale bohužel vše, co mohu udělat. I po posledním vystoupení Zelenského, požadujícího útok NATO na Rusko je snad každému jasné, že je zde snaha o vyvolání jaderného konfliktu. Jeho hrozba je mnohem vyšší, než ta za Kubánské krize.

Zastavte to šílenství! Inflace, zdražování a ceny energií možná přestanou být to hlavní, co lidi trápí. Pokud se tak stane, nepůjde utíkat. Nebude kam.

(napsáno pro Parlamentní listy)

Článek byl převzat z Profilu Michal Malý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

15:41 Paroubek (ČSSD): Šmardova SOCDEM na cestě podrazů

Od časů B. Sobotky, jehož je Šmarda věrným přítelem a učedníkem, strana Lidového domu nastoupila pod…