Mana (ČSSD): Sekera v kořenech cyrilometodějského odkazu

07.07.2013 14:47

Slavnostní mše na Velehradě měla být oslavou 1150 letého výročí příchodu slovanských věrozvěstů na Velkou Moravu. Oslavou mise, která přinesla Velkomoravanům písmo a která jim umožnila sloužit křesťanský obřad v jazyce, kterému rozuměli.

Mana (ČSSD): Sekera v kořenech cyrilometodějského odkazu
Foto: red
Popisek: Vladimír Mana

Papežský vyslanec dnes na Velehradě také sloužil mši v českém jazyce. Téměř celou. Až na jedinou modlitbu. Modlitbu "Otče náš", kterou zná skutečně velká většina české společnosti, slyšelo několik desítek tisíc účastníku mše v její latinské verzi.
 
Co znamená dnešní poselství slov "Pater Noster"? Jaký vzkaz poslali katoličtí kněží národu Čechů a Moravanů? Myslím si, že se jednalo o vzkaz zcela jednoznačný - oslavujte si své slovanské apoštoly, své Cyrily a Metoděje, ale uvědomte si, že v křesťanském světě vládne Vatikán!
 Ve dnech, kdy oslavujeme kulturní a historickou událost, která položila zaklady české a moravské státnosti, kultury a vzdělanosti, považuji takový čin arcibiskupů a kardinálů, za hrubý a necitlivý útok na podstatu Cyrilometodějského kultu. Symbolicky lze považovat dnešní latinsky přednesenou verzi krásné české modlitby "Otče náš" přímo u baziliky na Velehradě za sekeru zaťatou do kořenů odkazu Sv. Cyrila a Metoděje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Mana - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.