Mánek (ANO): Individuální neinvestiční dotace

25.04.2022 5:28 | Tisková zpráva

Jablonec nad Nisou poskytne účelové neinvestiční dotace ze svého rozpočtu dvěma subjektům – Českému svazu orientačních sportů a Muzeu skla a bižuterie.

Mánek (ANO): Individuální neinvestiční dotace
Foto: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Popisek: David Mánek

Celkem město ze svého rozpočtu vydá 225 tis. korun. Rozhodli o tom zastupitelé města.

Český svaz orientačních sportů požádal o 125 tis. korun na projekt Po stopách Mistrovství světa – Czech O-Tour 2022. „Projekt navazuje na Mistrovství světa v orientačním běhu, které se na území Libereckého kraje a v jabloneckém okrese uskutečnilo loni. Jedná se o mezinárodní závody pro cca 1500 účastníků z Česka a celé Evropy, kdy o víkendu 15.-17. července proběhnou tři závody v okrese, a to ve Smržovce, Lučanech nad Nisou a Josefově Dole. Součástí budou také aktivity pro děti a mládež,“ vysvětluje náměstek pro oblast humanitní David Mánek, podle kterého má projekt pozitivní dopad na cestovní ruch, propagaci regionu a zatraktivnění nabídky sportovních aktivit.

Individuální dotaci svaz žádal na náklady spojené např. s kartografickým zpracováním a tiskem map, pronájmem sportoviště a zázemí včetně parkovacích ploch, výrobou a tiskem startovních čísel, IT zpracování výsledků apod.

O stotisícovou individuální dotaci požádalo statutární město Muzeum skla a bižuterie (MSB) na přípravu Mezinárodního trienále skla a bižuterie JABLONEC 2023. Přehlídku muzeum pořádá jednou za tři roky a nabízí na ní vždy to nejlepší, co se za tříleté období na českém trhu skla a bižuterie objeví. Ročník 2023 předpokládá dvě výstavy - TRENDY.DESIGN.PRODUKCE a Computer Jewelery, a jednu virtuální - MATERIÁL: SKLO-OBALY, dále symposium autorského šperku a stálou letní rodinou dílnu s tématikou skla jako obalu a jeho dopadů na životní prostředí.

„Cílem projektu je prezentovat Jablonec nad Nisou jako aktivní centrum sklářské a bižuterní výroby. Významně přispívá k celorepublikovému zviditelnění města jako zajímavého návštěvnického cíle,“ vysvětluje motivaci příspěvku z městského rozpočtu náměstek Mánek s tím, že MSB použije finance na přípravu projektu a realizaci tiskových materiálů, propagaci, scénografii výstav a případně pořízení mobiliáře.

MSB od roku 2022 nemůže žádat o příspěvek z dotačních programů na podporu aktivit v oblasti kultury, výchovy a vzdělávání, jelikož se od tradičních žadatelů, kterými jsou zpravidla spolky, velmi liší. Vztahy mezi statutárním městem a MSB upravuje Memorandum o spolupráci z roku 2013. Proto v souvislosti s memorandem MSB žádá o individuální dotaci ve výši 75 tis. Kč na tradiční akce pro veřejnost:

  • Muzejní noc pod Ještědem
  • Skleněné pátky
  • Víkendy křišťálového údolí
  • Edukační programy k expozicím

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…