Mánek (ANO): Individuální neinvestiční dotace

25.04.2022 5:28 | Tisková zpráva

Jablonec nad Nisou poskytne účelové neinvestiční dotace ze svého rozpočtu dvěma subjektům – Českému svazu orientačních sportů a Muzeu skla a bižuterie.

Mánek (ANO): Individuální neinvestiční dotace
Foto: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Popisek: David Mánek

Celkem město ze svého rozpočtu vydá 225 tis. korun. Rozhodli o tom zastupitelé města.

Český svaz orientačních sportů požádal o 125 tis. korun na projekt Po stopách Mistrovství světa – Czech O-Tour 2022. „Projekt navazuje na Mistrovství světa v orientačním běhu, které se na území Libereckého kraje a v jabloneckém okrese uskutečnilo loni. Jedná se o mezinárodní závody pro cca 1500 účastníků z Česka a celé Evropy, kdy o víkendu 15.-17. července proběhnou tři závody v okrese, a to ve Smržovce, Lučanech nad Nisou a Josefově Dole. Součástí budou také aktivity pro děti a mládež,“ vysvětluje náměstek pro oblast humanitní David Mánek, podle kterého má projekt pozitivní dopad na cestovní ruch, propagaci regionu a zatraktivnění nabídky sportovních aktivit.

Individuální dotaci svaz žádal na náklady spojené např. s kartografickým zpracováním a tiskem map, pronájmem sportoviště a zázemí včetně parkovacích ploch, výrobou a tiskem startovních čísel, IT zpracování výsledků apod.

O stotisícovou individuální dotaci požádalo statutární město Muzeum skla a bižuterie (MSB) na přípravu Mezinárodního trienále skla a bižuterie JABLONEC 2023. Přehlídku muzeum pořádá jednou za tři roky a nabízí na ní vždy to nejlepší, co se za tříleté období na českém trhu skla a bižuterie objeví. Ročník 2023 předpokládá dvě výstavy - TRENDY.DESIGN.PRODUKCE a Computer Jewelery, a jednu virtuální - MATERIÁL: SKLO-OBALY, dále symposium autorského šperku a stálou letní rodinou dílnu s tématikou skla jako obalu a jeho dopadů na životní prostředí.

„Cílem projektu je prezentovat Jablonec nad Nisou jako aktivní centrum sklářské a bižuterní výroby. Významně přispívá k celorepublikovému zviditelnění města jako zajímavého návštěvnického cíle,“ vysvětluje motivaci příspěvku z městského rozpočtu náměstek Mánek s tím, že MSB použije finance na přípravu projektu a realizaci tiskových materiálů, propagaci, scénografii výstav a případně pořízení mobiliáře.

MSB od roku 2022 nemůže žádat o příspěvek z dotačních programů na podporu aktivit v oblasti kultury, výchovy a vzdělávání, jelikož se od tradičních žadatelů, kterými jsou zpravidla spolky, velmi liší. Vztahy mezi statutárním městem a MSB upravuje Memorandum o spolupráci z roku 2013. Proto v souvislosti s memorandem MSB žádá o individuální dotaci ve výši 75 tis. Kč na tradiční akce pro veřejnost:

  • Muzejní noc pod Ještědem
  • Skleněné pátky
  • Víkendy křišťálového údolí
  • Edukační programy k expozicím

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

14:17 Senátor Hampl: Nechutné výmluvy docenta Tuleji na svou doktorandku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nominaci Pavla Tuleji na post ministra pro vědu.