Mánek (ANO): V Jablonci vypraví unikátní mobilní tým

04.12.2021 14:01

Očkování imobilních občanů připravilo statutární město Jablonec nad Nisou ve středu 8. prosince.

Mánek (ANO): V Jablonci vypraví unikátní mobilní tým
Foto: Magistrát města Jablonec nad Nisou
Popisek: David Mánek

Mobilní tým je připravený očkovat celkem 18 zájemců, kteří se přihlásili do výzvy odboru sociálních věcí a zdravotnictví. Někteří budou očkovaní poprvé, dalším podá lékařka posilující třetí dávku očkování. 

Anketa

Má Miroslav Kalousek šanci stát se prezidentem České republiky?

2%
96%
hlasovalo: 14591 lidí

Samotnou vakcinaci provede Veronika Kaššovicová, která už má zkušenosti s očkováním seniorů v jabloneckých domech zvláštního určení, výjezd týmu organizuje vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Martina Rosenbergová, vakcíny i potřebný zdravotnický materiál zajistila městu Nemocnice Jablonec. 

„Jsem velmi rád, že se nám na radnici v Jablonci podařilo sestavit mobilní očkovací tým, díky kterému budou nejen ve městě, ale v celém ORP naočkováni imobilní občané, kteří nejsou schopní se dostat do očkovacího centra. Je třeba poděkovat doktorce Kaššovicové, která očkuje zcela bez nároku na odměnu, pracovníkům magistrátu, kteří zajistí administrativu, a nemocnici za materiální podporu,“ říká k chystanému výjezdu náměstek primátora pro oblast humanitní David Mánek. 

Mobilní tým bude mít během středy 8. prosince jednotlivé přejezdy skutečně pestré, neboť zájemci o očkování jsou jednak přímo z Jablonce, ale také například z Janova nad Nisou, Lučan nad Nisou či Frýdštejna. Ti se přihlásili do výzvy jabloneckého magistrátu a využili v průběhu dvou týdnů linku odboru sociálních věcí a zdravotnictví. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …