Mařák: Česká televize škatulkuje a zvýhodňuje některé politické strany a hnutí

14.09.2018 17:32

Průzkum volebního potenciálu neukazuje možný výsledek voleb.“ Sama televize si nechá udělat průzkum a pozve do studia pouze vybrané lídry?

Mařák: Česká televize škatulkuje a zvýhodňuje některé politické strany a hnutí
Foto: Twitter
Popisek: Martin Mařák, MČ Ostrava-Jih

Česká televize, veřejnoprávní zpravodajské médium, která slovy svého reportéra „vám nabídneme   pohled lídrů hnutí a stran, tedy desítky mužů a jedné ženy, kteří by si na sebe rádi oblékly primátorský řetěz, abychom byli spravedliví, jedenáctku lídrů vám teď představíme abecedně dle příjmení“ Jaká je tady spravedlnost, když Česká televize píše na svém webu: „Hosté byli do studia pozváni na základě průzkumu takzvaného volebního potenciálu, který si Česká televize nechala zpracovat společnostmi Kantar TNS a Median. Průzkum volebního potenciálu neukazuje možný výsledek voleb.“  Sama televize si nechá udělat průzkum a pozve do studia pouze vybrané lídry? Pokud by se jednalo o soukromou televizi, člověk by ani nic nemohl namítat, ale pokud se jedná o veřejnoprávní instituci, které si nemůže dovolit zvýhodňovat jedny kandidáty nad druhými, je tento přístup neomluvitelný.

Česká televize velice dobře věděla, že Ostrava má pro volby do zastupitelstva statutárního města Ostrava patnáct subjektů, které mají zaregistrovanou kandidátní listinu.

Česká televize úmyslně znemožnila čtyřem zástupcům kandidujících volebních stran jejich veřejné prezentaci a svévolně tímto ovlivňuje voliče. V demokratických volbách mají mít všichni stejná práva a možnosti, minimálně z veřejnoprávních médií. Skutečným názorem a přáním občanů, jsou právě a jedině volby. Ty byly ovlivněny právě představením pouhého výběru kandidátů.

Pro seriózní příklad si vezmeme další veřejnoprávní medium, Český rozhlas. Bude mít pořad s lídry kandidujících stran a pozvánka je pro všechny. Patnáct kandidujících subjektů, patnáct pozvaných. Jediný rozdíl je v tom, že to rozdělili do tří skupin po pěti a vysílat se bude ve třech dnech, pokaždé s jednou skupinou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

17:04 Ministr Rakušan: My už solidární jsme a nemusíme se podílet na solidární mechanismu

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.