Marek (ANO): Nové způsoby Zelených v Hradci Králové

24.12.2020 12:12

Až na začátek prosince čekali radní za naše hnutí na jednání a změnu usnesení ohledně nově zakládaného zapsaného ústavu Sociální služby města Hradec Králové, které předložil do Rady města pan náměstek Martin Hanousek.

Marek (ANO): Nové způsoby Zelených v Hradci Králové
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Zelení opustili koalici, ale to jim nebrání chtít své zástupce ještě nominovat na 4 roky do správní a dozorčí rady této poměrně významné instituce. Vrcholem je dokonce pokus nominovat i přes novou situaci sám sebe. 

„Pokus nominovat sám sebe na 4 roky do tak významné funkce nové významné instituce je od pana náměstka Hanouska po jeho odchodu z koalice něco s čím jsem se v Hradci Králové v politice za 6 let působení ještě osobně nesetkal.“ sdělil Pavel Marek předseda ZK ANO v Hradci Králové.

„Bohužel takto připravený materiál musí koalice ANO a ODS z pochopitelných důvodů z projednávání na Radě města stáhnout a aby tento krok neznamenal nějaké zdržení a poškození nově připraveného projektu odlehčovací služby v nově budovaném objektu v ulici Honkova a pověřit dohledem a jednáním radní Andreu Turkovou, která je zároveň předsedkyní Komise sociální, zdravotní a rodinné politiky.“ neskrývá své podivení Pavel Marek

„Výstavba odlehčovací služby v Honkově ulici je jeden z největších projektů města v oblasti sociálních služeb. Bude sloužit občanům města, Cílem odlehčovací služby bude poskytovat kvalitní sociální službu seniorům, osobám se zdravotním či tělesným postižením o které je jinak pečováno v jejich domácím prostředí, a to na časově omezenou dobu max. 3 měsíců. Pečujícího člen rodiny bude mít tak čas na nezbytný odpočinek, regeneraci sil, ale i na sebe.“ upřesňuje radní Andrea Turková.

V současnosti probíhá stavba objektu a jeho dokončení je předpokládáno v říjnu 2021. Alokováno je nyní 120.000.000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…