Martínek (Piráti): Kdo a proč šíří seniorům dezinformace o Pirátech?

08.07.2020 10:22

V posledních týdnech se pomocí sociálních sítí nebo řetězových e-mailů šíří především mezi starší generací vymyšlený hoax, který se snaží pomocí lží a dezinformací vytvořit negativní emoci čtenářů proti Pirátům.

Martínek (Piráti): Kdo a proč šíří seniorům dezinformace o Pirátech?
Foto: Piráti
Popisek: Tomáš Martínek

  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat řidičské průkazy. Tuto vyvrácenou lež o odebírání řidičských průkazů (ZDE) šířil neúspěšný prezidentský kandidát Petr Hannig. Piráti rozhodně nechtějí odebírat řidičské průkazy, naopak se snažíme řešit, aby i mladí držitelé řidičských oprávnění nebyli diskriminováni.
  • Lidem starším 70 let nechtějí Piráti odebrat volební právo. Ve Sněmovně se naopak diskutuje návrh umožnit v některých typech voleb – například komunálních – volit i například sedmnáctiletým, aby rozhodování o vedení obce pomohlo formovat odpovědnost voličů obdobně, jako tomu je například v sousedním Rakousku.
  • Lidem starším 70 let nenutí Piráti soužití s někým jiným nebo odchod do domova důchodců. To, s kým člověk žije, má být svobodné rozhodnutí každého člověka v rámci jeho možností. Piráti naopak mají propracovanou sociální politiku, kdy se snaží zajistit sociální bydlení i starším občanům.
  • Piráti nechtějí společné hroby. Tato dezinformace šířená Bleskem, Novou a pražskými opozičními politiky v čele s ODS je dezinterpretací snahy pražské zastupitelky Evy Horákové, která naopak chtěla důstojně uložit ostatky opuštěných seniorů do hrobky (krypty) místo současné praxe rozptýlení popela zesnulého na anonymní rozptylové loučce. Rozdíl mezi hrobem a hrobkou je snad jasný všem.
  • Piráti se snaží řešit migrační politiku v souladu s mezinárodním právem. Stát i EU by měli bojovat proti nelegálnímu převaděčství, řešení případného azylu by se mělo odehrávat ideálně mimo EU. Pokud už je nějaký politický uprchlík legálně přijat, je i v zájmu celé české společnosti pomoci s integrací - jednou z možností je například pomoc s nalezením pronájmu obdobně, jako by mělo být pomáháno i všem občanům České republiky.
  • Piráti nechtějí omezovat přístup ke zdravotní péči nikomu. Naopak Piráti mají propracovaný program a odborný resortní tým zdravotnictví se snaží, aby byla zdravotní péče dostupná všem občanům České republiky na vysoké úrovni.

Na závěr je uvedeno, že návrhy Pirátů a jejich jména lze dohledat ve sněmovním archivu. Skutečně můžete na stránkách Poslanecké sněmovny zobrazit jména pirátských poslanců a dohledat pirátské návrhy, ale žádný z návrhů se ani trochu neblíží tomu, co se píše v tomto smyšleném hoaxu. Poslední odstavec hoaxu poté útočí na demokratické právo volby.

Politická konkurence (více ZDE) se takto snaží pomocí lží a výmyslů proti Pirátům manipulovat lidmi (více ZDE). Je evidentní, že čistá politika, kterou Piráti přinesli, vadí některým tradičním politikům a oligarchům.

Věřím, že většina seniorů má rozum a takovéto dezinformaci nepodlehnou a ověří si, že to jsou vše lži. Všichni máme své rodiče a prarodiče, pro které chceme důstojný život v každém věku. Snahy vytvořit pomocí lží ve společnosti generační boj i v rámci rodin je něco, co důrazně odsuzuji. Tvůrci a šiřitelé těchto dezinformací by se měli nad sebou zamyslet, jestli jim osobní prospěch stojí za rozvracení rodin.

Jako Piráti nechceme lidmi manipulovat, naopak cílem Pirátů je svobodná a digitálně propojená společnost. Protože jen taková umožňuje vznik bohaté a moderní ekonomiky, která umožní existenci sociálního státu i v budoucnu.

Text e-mailu vypadá nějak takto:

hoax

Ing. Tomáš Martínek

  • Piráti
  • Tento profil není využívan. www.tomas-martinek.eu je správný

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie