Mašek (ANO): Kam ten chlap šlápne... tam tráva neroste

04.03.2023 22:09 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k veřejně dostupným osobním údajům uživatelů datových schránek

Mašek (ANO): Kam ten chlap šlápne... tam tráva neroste
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

To, že pan Rakušan svůj rezort nezvládá, je už asi jasné všem, ale to, co se děje dnes, je neuvěřitelné. Datové schránky jsou od letošního roku povinné i pro živnostníky, spolky a další právnické osoby. To si pan Rakušan prosadil. Jejich počet se do března má zvýšit o 2,2 milionu zhruba na 3,9 milionu. Musím konstatovat, že ani toto, co si sám prosadil, opět nezvládá.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí

Představte si, že ministerstvo vnitra dává široké veřejnosti ke stažení dokument, obsahující osobní údaje uživatelů datových schránek. Jde přitom i o běžné fyzické osoby, které nepodnikají. Ne, to není vtip. Deníku N se v ní podařilo najít dokonce adresy čelných představitelů bezpečnostních a ozbrojených složek. Neuvěřitelné bezprecedentní ohrožení státu. Data poskytují strukturovaný pohled na osobní údaje milionů občanů – kromě jména a čísla datové schránky jde o kompletní adresu trvalého bydliště.

Ještě se divíte, že už té šikany mají lidé dost? Já teda NE. Kvůli tomu, že jsou datové schránky povinné, například za prvních čtrnáct únorových dnů zrušilo živnost zhruba 25 tisíc podnikatelů, tedy víc než za celý prosinec 2022. Počet ukončených živností od začátku letošního roku přesáhl 40 500.

Proč skončili? Protože je nechtějí používat a evidentně nechtějí, aby si jejich data mohl prohlížet, kdo chtěl, protože to ministr Rakušan zase nezvládl. Ano, část z nich je i kvůli propadající se ekonomice a nečinnosti vlády, v tomto směru ale toto opravdu přestává být sranda. Pokud Rakušan i toto zbabral, měl by konečně odejít. Kam ten chlap šlápn ... tam tráva neroste.

Pane Rakušane, odstupte... Už těch přešlapů bylo dost!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!