Mašek (ANO): Plíživými kroky se vracíme před rok 89

05.04.2022 11:38 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke svobodě.

Mašek (ANO): Plíživými kroky se vracíme před rok 89
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Jiří Mašek (ANO)

Zdravím všechny,

Tak se plíživými kroky vracíme před rok 89. George Orwell ve své knize 1984 napsal „Jestliže svoboda slova vůbec něco znamená, potom je to právo říkat lidem to, co nechtějí slyšet.“ No a o to právo postupně přicházíte.

Podle zmocněnce vlády pro dezinformace (to je zase další naprosto zbytečná funkce) Michala Klímy by ale restrikce měly být až posledním řešením. „Nejdůležitější je mediální výchova, odpovídat na ty dezinformace, komunikovat,“ Tak už se těším na tu vládní převýchovu.

Děkuji nechci!

No a šéfkou kabinetu ministra zahraničí Jana Lipavského (Piráti) se stává před časem tuším třicetiletá Lenka Do. Kabinet byl potichu zřízen v těchto dnech. Na odboru vznikne též oddělení pro strategickou komunikaci. Nové oddělení, které vzniká podle úřadu v souladu s dlouhodobými cíli vlády Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN, se zaměří na dezinformace.

Takže tato slečna, bývalá externí redaktorka Hospodářských novin, pracovnice z redakce denního zpravodajství v České televizi, nás bude také učit co si myslet a co je a co není pravda.

S dovolením, pane Lipavský a vládo, rád bych používal svůj rozum a opravdu nestojím o to, aby mě v mých letech někdo poučoval, co si mám myslet.

Díky!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

10:21 Ministr Kupka: Chceme bezpečnou a užitečnou infrastrukturu pro všechny účastníky silničního provozu

Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) schválil pravidla pro poskytování příspěvků např…