Matějka (SNČR): Chceme nezávislost pro tuto zem a lidi, kteří tu žijí

09.01.2019 9:20

Oznámení kandidatury ve volbách do Evropského parlamentu 2019

Matějka (SNČR): Chceme nezávislost pro tuto zem a lidi, kteří tu žijí
Foto: archiv F. Matějka
Popisek: František Matějka, předseda Strany nezávislosti ČR

Vážení spoluobčané, prezident Miloš Zeman vyhlásil termín voleb do Evropského parlamentu. Z pozice předsedy Strany nezávislosti České republiky oznamuji, že se těchto voleb zúčastníme. Budeme kandidovat samostatně a s vlastní kandidátkou.

Slýchávám názor, že se mají některé strany a hnutí spojit a táhnout za jeden provaz. Chci vám dnes říct, že to není možné a nikdy to možné nebylo, pokud je cílem úspěch. Je to jen marný sen, a čím dříve z něj někteří procitnou, tím lépe. K tomu, abyste uspěli a získali politickou moc k prosazení vlastního programu, nemůžete spojit malé strany, které byly a jsou dlouhé roky v různých volbách neúspěšné. Nemůžete spojit ani lidi, kteří v těch stranách jsou. Spojením dlouhodobě neúspěšných stran, hnutí a lidí úspěch nikdy nepřijde a vy budete dál jako voliči v depresi z toho, že volby opět nic nezměnily.

K úspěchu potřebujete nejen jasnou vizi, kterou nesmíte měnit podle momentální nálady. Musíte mít také pevnou vůli, silné zázemí, stálý analytický tým, podporu lidí po celé republice a přístup do médií. A k tomu všemu potřebujete nemalé peníze od dárců na každodenní práci, a zvlášť na volby. Tak to prostě je. Kdo říká lidem, že to tak není, dělá to jen proto, že ve skutečnosti nic z uvedeného nemá.

Většina neparlamentních stran a hnutí v této zemi nemá skutečnou vizi. Nemají analytické týmy, nemají zázemí a nemají ani peníze na každodenní činnost, natož na opravdovou volební kampaň. Spojovat se chtějí ti, kteří nevěří ve vlastní úspěch. Velmi dobře vědí, že na to neměli a nemají. Kdyby si věřili, že uspějí, nikdo z nich by se nikdy spojovat nechtěl, protože ve skutečnosti nemají stejný cíl.

My si věříme. Máme vše potřebné. Jsme jediná relevantní politická strana, jejíž zástupci vám dlouhodobě na otázku „Chcete pryč z Evropské unie?“ vždycky a do posledního bez zaváhání odpoví jednoznačně: „Chceme!“.
Chceme nezávislost pro tuto zem a lidi, kteří tu žijí. Právě proto kandidujeme do Evropského parlamentu. Tam s podobně smýšlejícími politiky z dalších zemí dohodneme pravidla na další období – období po odchodu České republiky z Evropské unie. Zároveň ubereme prostředky těm, kteří chtějí hlouběji integrovat a ukončit existence národních států. Nyní jsou totiž veřejné peníze nás všech používány proti nám, kteří chceme nezávislou Českou republiku.

Máme vizi pro Českou republiku a lidi, kteří tu žijí. Letos za vámi přijedeme do stovek měst a vesnic a dokážeme vám správnost naší volby. Česká republika a její občané – ne Brusel nebo Evropská unie – pro nás vždy byli, jsou a budou na prvním místě.

František Matějka
předseda Strany nezávislosti České republiky


(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.