Matějka (SPO): Královehradecká krajská koalice se rozrostla o KSČM a ANO

07.12.2016 22:18

Na jednání zastupitelstva KHK jsme se mohli názorně přesvědčit o tom, že koalice vedení kraje je ve skutečnosti sedmičlenná.

Matějka (SPO): Královehradecká krajská koalice se rozrostla o KSČM a ANO
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Ke stávajícímu slepenci ČSSD, ODS, Koalice pro Královéhradecký kraj, Starostů a Východočechů a TOP 09 se nově přidali hnutí ANO a KSČM. Jak jinak si vysvětlit porušení dohody těchto stran opozice o tom, že každá opoziční strana bude mít minimálně jednoho člena v každém výboru.

Skutečnost je taková, že těchto sedm subjektů si nejprve odsouhlasilo neslýchaný poměr zastoupení ve výborech deset ku pěti, ačkoli má koalice oficiálně převahu pouze jednoho hlasu.

Následně tyto tradiční politické strany, mezi které se již zařadilo i hnutí ANO, uštědřily pořádný políček demokracii, když si společně až na výjimky odhlasovaly pouze svoje lidi do výborů a odmítly zástupce dvou opozičních subjektů (SPD- SPO, Zelení - Piráti) například do kontrolního výboru. A my se ptáme: Co je tu potřeba před voliči skrývat a za co si koupili ANO a KSČM?

Ota Janda, krajský předseda SPD - Tomio Okamura
Miroslav Matějka, krajský předseda SPO a krajský zastupitel

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

21:10 Premiér Fiala: V zahraničí se vždycky snažím najít chvíli na setkání s krajany

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k setkání s krajany.