Matějka (SPO): Nesouhlasíme s omezováním investic do našich škol, které prosazuje náměstkyně Berdychová

29.09.2017 6:32

Velmi nás znepokojil návrh rozhodnutí o zrušení veřejné zakázky „Snížení energetické náročnosti budovy školy a tělocvičny SOU Lázně Bělohrad", ale i další návrhy na omezení řady dalších investic do škol - zateplení střechy a budovy školy SŠGC v Nové Pace nebo ohrožování či zrušení vyhlášení investice (veřejné zakázky) do SPŠ, SOŠ a SOU v Novém Městě nad Metují na „Zateplení objektu školy a výměny oken".

Matějka (SPO): Nesouhlasíme s omezováním investic do našich škol, které prosazuje náměstkyně Berdychová
Foto: spoz.cz
Popisek: SPO

Snaha investici pro školu SOU Lázně Bělohrad ohrozit tím, že již vyhlášené výběrové řízení se zruší na základě neposkytnutí návratné finanční výpomoci, vnímáme jako velmi neférový přístup a  špatné řešení jdoucí proti vzdělávání, studentům, proti obci samotné.

Na konkrétním příkladu školy SOU Lázně Bělohrad jde ještě o mnohem horší věc a to, že se tuto rozběhnutou investici pokouší zastavit v rozporu se zákonem a přes nesouhlas starosty města Lázně Bělohrad, který byl na jednání zastupitelstva přítomen. Dávat přes organizaci CIRI telefonické příkazy ke zrušení této investice je v rozporu s usnesením zastupitelstva kraje. Dvě usnesení rady kraje s touto problematikou škol  RK/24/1254/2017 měla pouze doporučující charakter a byla vázaná na výsledné rozhodnutí zastupitelstva. To však dne 11.09.2017 naštěstí tento hazard odmítlo. Koalice již tento návrh nemohla prosadit, protože řada zastupitelů z koalice se omluvila či odešla. O to pitoresknější bylo, že sama předkladatelka těchto restrikcí do škol paní náměstkyně u projednávání nebyla vůbec.

Pevně věříme, že Rada a koalice přehodnotí své postoje k těmto investicím velmi nutným pro rozvoj škol, které kraj zřizuje. Ty jsou důležité pro jejich zázemí a bezpečnost dětí a studentů.  My jako zastupitelé  máme povinnost se starat o své organizace a budeme věřit, že podobné materiály nebude paní náměstkyně opět předkládat.

Miroslav Matějka, krajský zastupitel a předseda Královéhradecké organizace

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

12:12 Senátor Hraba: Rozmohl se nám tu takový nešvar

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k pokusům mobilních operátorů zasahovat do politiky