Matoušková (STAN): Dochází nám očkovací látka

15.01.2021 15:33

Komentář na facebookovém profilu k docházejícím zásobám očkovací látky v Pardubickém kraji,

Matoušková (STAN): Dochází nám očkovací látka
Foto: STAN
Popisek: Ing. Michaela Matoušková, MPA, členka předsednictva STAN

Pardubický kraj požádal včera večer ministerstvo zdravotnictví o mimořádnou dodávku očkovací látky, která nám dochází. Pokud bychom ji neobdrželi, nemáme od úterka čím očkovat. Tempo očkování v kraji je rychlejší, než závozy vakcíny, které jsou navíc nepravidelné a je těžké plánovat i kapacity očkovacích center. Pardubický kraj proto požádal stát o další dodávku, aby bylo možné plynule pokračovat v očkování.

Aktuálně se nám podařilo plně očkovat první dávkou záchranáře a lékaře Zdravotnické záchranné služby,  lékaře, sestry, sanitáře se všech nemocnicích akutní péče, a nyní probíhá vakcinace ambulantních lékařů a sester. Od pondělí budeme očkovat domovy pro seniory. Náš kraj prozatím za tři týdny obdržel od státu příděl přibližně tří tisíc vakcín. Další informace najdete v tiskové zprávě ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…