Michálek (Piráti): Objednávky na trestní stíhání? Analýza Benešové je nezvěstná

08.05.2019 7:34

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek podal Kanceláři prezidenta republiky a ministru spravedlnosti žádost o poskytnutí analýzy, kterou zpracovala Marie Benešová pro prezidenta Miloše Zemana.

Michálek (Piráti): Objednávky na trestní stíhání? Analýza Benešové je nezvěstná
Foto: Pirátská strana
Popisek: Jakub Michálek

Analýza vypracovaná Benešovou měla zjistit, jak snadno lze v Česku objednat trestní stíhání. Podle slov prezidenta republiky byla analýza poskytnuta ministru spravedlnosti. Nyní Hrad i Ministerstvo spravedlnosti ČR popírají její existenci a poslanec Michálek kvůli tomu ministryni spravedlnosti Benešovou interpeloval.

„Analýza vypracovaná paní ministryní je nezvěstná. Ministerstvo spravedlnosti na mou žádost odpovědělo, že takovou analýzou nedisponuje. Analýzu nemá k dispozici ani Kancelář prezidenta republiky. Tyto odpovědi popírají výroky Miloše Zemana, který si měl analýzu u paní Benešové objednat a poté předat ministru spravedlnosti. Je to stejné jako s údajným článkem Ferdinanda Peroutky Hitler je gentleman, který je rovněž nezvěstný,“ říká Michálek.

„Vzhledem k nejasnostem ohledně tohoto dokumentu jsem interpeloval paní ministryni Benešovou, aby celou situaci osobně vysvětlila a případnou analýzu sama zveřejnila,“ dodává poslanec Michálek.

Interpelace na ministryni Marii Benešovou ZDE

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…