Michálek (Piráti): Žádné obložené chlebíčky a buchty... tohle chceme změnit

14.06.2021 11:28

Komentář na facebookovém profilu ke zdravému životnímu stylu.

Michálek (Piráti): Žádné obložené chlebíčky a buchty... tohle chceme změnit
Foto: Piráti
Popisek: Jakub Michálek

Sportovat mě baví už od malička. Jako kluk jsem chodil do Sokola a turisťáku. Byla to skvělá zkušenost a rád na to vzpomínám. Dělali jsme atletiku i sportovní gymnastiku, ke které se dodnes rád amatérsky vracím při cvičení. Sportování je nedílnou součástí mého života, ať už je to badminton, běh, nebo cvičení. Proti stresu považuji za důležité udržovat se fit a v dobré náladě.

Z vlastní zkušenosti tak vím, jak je především pro děti a mladé lidi sport důležitý a jak jim pomáhá v osobním rozvoji. Bohužel v současné době se nedostává dostatečné podpory mnoha klubům ani sportovním odvětvím, která jsou mimo hlavní proud. Jistě mi dá mnoho rodičů nebo trenérů za pravdu, že je to pak velmi náročné, když jsou na všechno sami a všechno si musí sami dotovat (nehledě na obrovské množství energie a času, který do sportovní výchovy dávají).

Proto prosazujeme, aby se sportovní dotace rozdělovaly transparentně. Peníze na amatérský sport musí jít přímo za členy bez ohledu na účast ve svazech a ve svazových soutěžích. Klíčem pro rozdělování dotací musí být hlavně počet aktivně sportujících členů, zejména pak sportujících dětí a mládeže. A v případě mládeže také to, nakolik se jim trenéři věnují.

Myslím také, že by sportu dost pomohlo, kdyby k němu mělo kladný vztah více kolegů a kolegyň ve Sněmovně. Sám se snažím jít příkladem. Před kanceláří máme třeba hrazdu na cvičení. Spoustě poslancům a poslankyním by také určitě prospělo, kdyby se nekonečné schůze zkrátily nebo mohli zajít přímo ve Sněmovně do fitka. Také jsme zavedli zdravé občerstvení. Takže žádné obložené chlebíčky a buchty, ale ovoce, zelenina a zdravé jídlo.

Sport a zdravý životní styl nemají být něčím extra jen pro profesionály, ale naopak něčím přirozeným a dostupným všem, dětem a mladým lidem obzvlášť. Tohle chceme změnit, tak nám v tom držte palce.

Sportu zdar!

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7