Michalík (ČSSD): Ti, kteří nás pět let válcovali, zájem o dění v Moravskoslezském kraji nemají

16.08.2013 15:33

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 16. 8. 2013.

Michalík (ČSSD): Ti, kteří nás pět let válcovali, zájem o dění v Moravskoslezském kraji nemají
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

Vážený pane místopředsedo, vážené torzo Sněmovny, protože jak se na to dívám, tak levá strana je ucházející, pravá je prázdná. A to je, bohužel, výraz toho, že pravou stranu Sněmovny nezajímá problém, který může hýbat touto zemí a který hýbe Moravskoslezským krajem.

Když jsem se dozvěděl o existenci krizového štábu pro problémy našeho kraje, tak jsme se se svolením pana ministra s Břéťou Petrem zúčastnili jeho jednání jako pozorovatelé. A mohu vám říct, že tak jsem se už dlouho nestyděl, že jsem poslancem, jako na této schůzce, protože všechny podniky, které tam byly, hledaly samozřejmě vinu v nedokonalých a špatných zákonech v daňové oblasti, v podpoře energie, atd. A byli jsme v jejich očích ti viníci, i když tady mohu potvrdit, že jsme vlastně celých pět let vždycky byli pro zákony, které by tomu pomohly, ale bohužel jsme byli arogantně smeteni, že jsme vlastně nikdy nebyli vyslyšeni.

A právě to mě mrzí, že ti, kteří nás pět let válcovali, zájem o to, co se děje v Moravskoslezském kraji, zájem nemají. A to je to špatné. A já proto, i když možná už naposled, varuji a vyzývám všechny poslance, aby tento problém řešili rychle a v budoucnu efektivně. (Potlesk poslanců ČSSD.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…