Michalik (STAN): Odmítáme netransparentní jednání Středočeského kraje

16.09.2014 18:16

Protichůdné rozhodování při posuzování obdobných případů je nepřijatelné. Za stejné formální porušení rada středočeského kraje jednomu penále odpustí, jinému vyměří odvod ve výši 100%. Takové jednání opozice považuje za netransparentní a jednoznačně ho odmítá.

Michalik (STAN): Odmítáme netransparentní jednání Středočeského kraje
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Domov seniorů Nové Strašecí nedodržel termín pro vyúčtování dotace. Podle smlouvy o poskytnutí dotace by byl povinen dotaci vrátit. Rada dne 25. 8. 2014 souhlasila s prominutím vrácení dotace. Stejného přestupku se dopustila obec Chrášťany. V jejich případě však Rada doporučila vrácení dotace ve výši 100%. Obdobně obec Libež závažným způsobem porušila podmínky poskytnutí dotace a Rada kraje dne 25. 8. 2014 doporučila schválit pokutu ve výši 25% poskytnuté dotace. U obce Kalivody, která rovněž porušila podmínky poskytnutí dotace, a to neméně závažným způsobem, Rada navrhuje odvod ve výši 100% dotace.

„Domnívám se, že rozhodování v této oblasti je zcela netransparentní. Přitom by stačilo stanovit pravidla pro udělování korekcí, pokut a stanovování výše odvodů. Na ministerstvech či v operačních programech je existence pravidel a sazebníků zcela běžná praxe. Je zcela nepřípustné, aby se za stejné prohřešky měřilo zcela jiným metrem. Jednomu 100% odvod a druhému prominutí. Proto navrhujeme, aby Středočeský kraj co nejdříve vypracoval jednotný postup pro uplatňování finančních korekcí a odvodů,“ konstatuje Věslav Michalik (STAN), předseda klubu zastupitelů TOP09 a STAN.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…