Michalik (STAN): Odmítáme netransparentní jednání Středočeského kraje

16.09.2014 18:16

Protichůdné rozhodování při posuzování obdobných případů je nepřijatelné. Za stejné formální porušení rada středočeského kraje jednomu penále odpustí, jinému vyměří odvod ve výši 100%. Takové jednání opozice považuje za netransparentní a jednoznačně ho odmítá.

Michalik (STAN): Odmítáme netransparentní jednání Středočeského kraje
Foto: Redakce
Popisek: Starostové a nezávislí

Domov seniorů Nové Strašecí nedodržel termín pro vyúčtování dotace. Podle smlouvy o poskytnutí dotace by byl povinen dotaci vrátit. Rada dne 25. 8. 2014 souhlasila s prominutím vrácení dotace. Stejného přestupku se dopustila obec Chrášťany. V jejich případě však Rada doporučila vrácení dotace ve výši 100%. Obdobně obec Libež závažným způsobem porušila podmínky poskytnutí dotace a Rada kraje dne 25. 8. 2014 doporučila schválit pokutu ve výši 25% poskytnuté dotace. U obce Kalivody, která rovněž porušila podmínky poskytnutí dotace, a to neméně závažným způsobem, Rada navrhuje odvod ve výši 100% dotace.

„Domnívám se, že rozhodování v této oblasti je zcela netransparentní. Přitom by stačilo stanovit pravidla pro udělování korekcí, pokut a stanovování výše odvodů. Na ministerstvech či v operačních programech je existence pravidel a sazebníků zcela běžná praxe. Je zcela nepřípustné, aby se za stejné prohřešky měřilo zcela jiným metrem. Jednomu 100% odvod a druhému prominutí. Proto navrhujeme, aby Středočeský kraj co nejdříve vypracoval jednotný postup pro uplatňování finančních korekcí a odvodů,“ konstatuje Věslav Michalik (STAN), předseda klubu zastupitelů TOP09 a STAN.

reklama

autor: STAN

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…