Michalik (STAN): Požadujeme omluvu a odškodnění pro záchranářku Brožovou

01.06.2020 16:43

Středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová se odmítla omluvit záchranářce Veronice Brožové za způsob, jakým se rozhodla řešit její stížnost na nedostatek ochranných pomůcek v začátku pandemické krize.

Michalik (STAN): Požadujeme omluvu a odškodnění pro záchranářku Brožovou
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Záchranářka Brožová v otevřeném dopise hejtmanku upozornila, že středisku ve Zdibech chybí ochranné pomůcky, přestože vyjíždějí k infekčním pacientům. Hejtmanka tvrdí, že pomůcek bylo dost, a podala trestní oznámení pro šíření poplašné zprávy.

„Klub zastupitelů STAN vyjadřuje své hluboké politování nad takovým jednáním a navrhuje, aby se hejtmanka záchranářce Brožové omluvila. Zároveň požadujeme, aby jí poskytla finančního odškodnění ve výši 100.000 korun z rozpočtu kanceláře hejtmanky,“ uvedl Věslav Michalik.

Hejtmanka Pokorná Jermanová to ale odmítla a její koalice složená z ANO, sociálních demokratů a komunistů ji podržela. Jermanová nadále tvrdí, že záchranáři nemluvili pravdu, když hovořili o nedostatku ochranných pomůcek, přestože vláda přiznala, že distribuci v počátku pandemie skutečně podcenila. Ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD) se za to veřejnosti dokonce omluvil. Středočeský kraj nakonec začal ochranné pomůcky nakupovat, STAN má nicméně pochybnosti o způsobu, jakým vybíral dodavatele.

„Chtěli jsme, aby všechny nákupy ochranných prostředků a služeb z důvodů vyhlášení nouzového stavu, zejména způsob výběru dodavatelů a pravost certifikátů kvality dodaného zboží, prověřil kontrolní i finanční výbor zastupitelstva. Ani to však hejtmanka nechce. Zřejmě se bojí toho, co by oba výbory odhalily,“ namítl Michalik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie