Michalik (STAN): Transparentnost je pro nás důležitá

14.02.2015 18:49

Obec Dolní Břežany začala v tomto roce na internetu zveřejňovat videozáznamy z průběhu zastupitelstva. Je to další příspěvek k otevřenému dialogu s občany, který má v této obci dlouholetou tradici.

Michalik (STAN): Transparentnost je pro nás důležitá
Foto: Archiv
Popisek: Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik

Již od roku 2008 obec měsíčně na internetu zveřejňuje veškeré výdaje nad 10 000 Kč. Každý si může dohledat, kdy, komu, za co a kolik obec zaplatila. Od roku 2011 obec zveřejňuje nad rámec zákonných povinností všechny uzavřené smlouvy. Komu se to nelíbí, ten nemůže s obcí obchodovat.

V roce 2014 získal starosta Dolních Břežan v soutěži Otevřeno × Zavřeno cenu za dlouhodobou a zcela otevřenou diskusi s občany na obecním webu. „Máme zájem na transparentním přístupu občanů k informacím. Další aktivitou, kterou jsme v tomto směru podnikli, je zřízení Videokanálu obce, kde kromě reportáží z obecních akcí jsou nově zveřejňovány i videozáznamy ze zasedání zastupitelstva. A to není vše. V průběhu letošního roku bude na obecním webu spuštěna nová aplikace ‚Klikací rozpočet‘, která bude přehledně, pomocí tabulek a grafů, zobrazovat výdaje i příjmy obce téměř v reálném čase.“ sdělil starosta obce Věslav Michalik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: STAN

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

21:10 Ožanová (ANO): Protidrogový koordinátor koordinuje místo boje proti drogám prezidentskou kancelář?

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k zákazu HHC.