Michalk Žaloudek (Zelení): Praha musí zůstat dostupná pro všechny

07.05.2022 19:15 | Tisková zpráva

Pražští Zelení schválili memorandum o volební spolupráci s ČSSD a zvolili čelo své kandidátky.

Michalk Žaloudek (Zelení): Praha musí zůstat dostupná pro všechny
Foto: Zelení
Popisek: Zelení

Pražští Zelení si na dnešní krajské konferenci zvolili čelo kandidátky pro volby do Zastupitelstva hlavního města Prahy. Zároveň schválili memorandum o předvolební spolupráci se sociální demokracií. Jako nezávislou lídryni společné kandidátky navrhují Zelení bývalou ombudsmanku Annu Šabatovou. Zároveň obě strany vítají případnou předvolební spolupráci s dalšími stranami, hnutími a nezávislými. Schválení memoranda teď čeká sociální demokracii.

Zelení na své nejvyšší pozice na společné kandidátce vysílají Matěje Michalk Žaloudka, urbanistu a zastupitele Prahy 3, právničku Annu Junkovou z Prahy 2 a aktivistu Kryštofa Stupku z Prahy 6.

Podle Matěje Michalk Žaloudka chtějí Zelení přispět k tomu, aby po zářijových volbách zvítězila solidární politika, která nikoho nenechá padnout na dno. Proto vidí jako zásadní riziko potenciální návrat ODS k vládě. “Budeme akcentovat to, že Praha musí zůstat dostupná pro všechny. Zároveň jako Zelení budeme zárukou udržitelných a ekologických řešení, ať už v klimatické a energetické politice, tak v územním rozvoji a dopravě.”

Anna Junková k tomu říká: „V současné situaci je jasné, že nejen v Praze budou tématem zvyšující se náklady na život. Chci řešit dostupné bydlení a nakládání s odpady. Taky chci na magistrát vnést téma genderově citlivého urbanismu, o kterém se u nás teprve začíná mluvit.“

„Jsem hrozně rád za možnost kandidovat tento rok za zelené a vyzdvihovat v politice témata důležitá pro mladé! Chci ekologičtější Prahu s kvalitním bydlením, o kterém se nám nebude jenom zdát, a bezpečnými ulicemi i po setmění,“ doplňuje Kryštof Stupka.

Koalice chce nabídnout politiku s důrazem na sociální a klimatickou spravedlnost, solidaritu, ochranu životního prostředí, dostupnost kvalitních veřejných služeb, participativní demokracii a ochranu veřejného zájmu a právo každého na město a jeho veřejný prostor.

Další podrobnosti představíme v průběhu května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).