Ministr Babiš: Být místopředsedou pode mnou nebude žádné lízání medu

01.03.2015 22:21

Po sobotní části III. celostátního sněmu, na němž si hnutí ANO zvolilo nové vedení, pokračoval v neděli kongres schválením stanov a volbami Rozhodčí a smírčí a Kontrolní komise.

Ministr Babiš: Být místopředsedou pode mnou nebude žádné lízání medu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andreje Babiše focení zřejmě bavilo

V posledním bodu sněmu vystoupili se svými projevy 1. místopředsedkyně sněmovny a nově také místopředsedkyně hnutí Jaroslava Jermanová, koaliční spolupráci a práci poslaneckého klubu zhodnotil nově zvolený 1. místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek.

Zprávu o činnosti europoslanců za ANO, ale také o zásadní problematice Evropské unie přednesl Pavel Telička. Poté popsali práci ve svých resortech ministři obrany Martin Stropnický, dopravy Dan Ťok, pro místní rozvoj Karla Šlechtová, životního prostředí Richard Brabec a odstupující ministryně spravedlnosti Helena Válková. Té po jejím bilančním projevu poděkoval za práci v resortu předseda hnutí Andrej Babiš.

Poté začala diskuse, do níž se přihlásili poslankyně Radka Maxová, která se ve sněmovně věnuje sociálním věcem a rodině, zpráva poslance Davida Kasala se věnovala činnosti odborné sněmovní pracovní zdravotnické skupiny, o školství diskutoval Karel Rais, za hospodářský výbor promluvil Ivan Pilný, Jiří Holeček pak hovořil o potřebě transparentního financování sportu. Diskuse se nakonec rozproudila nad výroky Ivana Pilného, který ve svém vystoupení konstatoval, že se do vedení ANO dostali i lidé, kteří hnutí využili jako výtah k moci.

Na závěr se s delegáty a hosty rozloučil staronový předseda hnutí Andrej Babiš. "Já mám z toho sněmu dobrý pocit," konstatoval šéf ANO. "Hlavně jsem rád, že jsme zvolili nové orgány. Být místopředsedou pod Babišem ale nebude žádné lízání medu. Bude to hlavně o práci."

Vedení hnutí by podle něj mělo pracovat více s krajskými organizacemi a regiony. "Strašně moc vám děkuji. I těm, kteří pracovali v dosavadním předsednictvu. Ale to předsednictvo nebylo ucelené. Nyní začínáme od nuly. Ještě jednou moc děkuji a těším se na spolupráci," rozloučil se předseda hnutí.

reklama

autor: ANO

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7