Ministr Babiš: Dám dalších padesát milionů korun na charitu

05.03.2016 19:30

Dotace pro Farmu Čapí hnízdo byla v minulosti opakovaně kontrolována úřady bez jakéhokoli nálezu. Je absurdní, že mě někdo vyzývá k přiznání chyby, kterou jsem neudělal a nemohl udělat.

Ministr Babiš: Dám dalších padesát milionů korun na charitu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Proto není žádný důvod peníze do Evropské unie vracet. Nebudu skákat tak, jak novináři pískají. Celá záležitost je politická objednávka, která mě má poškodit, a všechno se děje jen na základě anonymu. Právníci jsou přesvědčeni, že policie, Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) a auditní orgán Evropské unie nemají na co přijít, protože se nic nestalo. Počkám tedy na výsledek vyšetřování.

A jestli mě někdo vyzývá k tomu, abych dával peníze na charitu, dovoluji si připomenout, že za poslední čtyři roky dala Nadace Agrofert na dobročinné účely 86 milionů korun a v tomto roce má v plánu rozdat dalších 56 milionů korun. Na charitu dávám i svůj ministerský plat, který posílám nadaci na program pro samoživitelky.

Na daních a odvodech moje české firmy za posledních deset let zaplatily skoro 23 miliard korun do českých veřejných rozpočtů.

Ale abych paní redaktorce Zuzaně Kubátové dokázal, že nelpím na penězích, akceptuji její výzvu a navýším rozpočet Nadace Agrofert na rok 2016 o dalších 50 milionů korun, takže celkem bude v letošním roce 106 milionů korun.

Pořád mi všichni předhazují to, že jsem multimiliardář, tak doufám, že všichni pochopí, že bych si kvůli padesátimilionové dotaci reputaci nezničil.

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

20:01 Fiala (SPD): Zavádí se společné, jednotné a závazné azylové řízení,

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.