Ministr Babiš: Jsem rád, že pan premiér konečně došel ke stejnému závěru jako já

13.11.2016 13:02

Ministr financí Andrej Babiš na Facebooku

Ministr Babiš: Jsem rád, že pan premiér konečně došel ke stejnému závěru jako já
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Jsem rád, že pan premiér konečně došel ke stejnému závěru jako já a vyměnil ministry za ČSSD, kteří podle mého názoru neměli vůbec ve vládě být. Od začátku.

Dlouhodobě jsem upozorňoval, ze Svatopluk Němeček špatně hospodaří s financemi ve zdravotnictví. Už jako ředitel v ostravské fakultní nemocnici nakoupil CyberKnife o 60 milionů dráž než je obvyklá cena. Rezort zdravotnictví stále ovládá zkorumpovaná parta kolem Marka Šnajdra, kterého i Evropská komise označuje za „Richelieuho českého zdravotnictví“. Každoročně jsme navyšovali peníze do zdravotnictví a na platech doktorů a sester se to nepromítalo. I když osobně s panem Němečkem nemám problém, jeho výměna je správný krok.

I s odvoláním Jiřího Dienstbiera plně souhlasím, byl to nejslabší článek z cele vlády. Legislativní radu vlády vedl politicky i přesto, že má fungovat zcela apoliticky.

Zvýhodňoval při legislativním procesu zákony z dílny ministrů ČSSD a naopak našim ministerstvům dělal problémy. Ke všemu s ním byla velmi složitá komunikace.

Bohužel si myslím, že k těm výměnám došlo pozdě a dokonce se obávám, že jedenáct měsíců před volbami jsou kontraproduktivní.

Jménem Miloslava Ludvíka si pan premiér kupuje Prahu, která by ho mohla podržet při obhajobě předsednického křesla.

Nástupce pana Dienstbiera Jan Chvojka je autorem pozměňovacího návrhu k zákonu Lex Babiš, který považuji za protiústavní. Uvidíme, jestli dokáže vést Legislativní radu vlády apoliticky, protože to je předpoklad jejího dobrého fungováni.

Každopádně jsem rád, že známe nová jména. Sociální demokracie provedla sebereflexi a můžeme se vrátit k práci. Schůzky premiéra s našimi ministry mi proto přijdou fakt úplně zbytečné.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.