Ministr Bartoš: Začínám mít lehké mrazení

20.06.2022 19:21 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k plánovaným zakázkám na digitalizaci stavebního řízení

Ministr Bartoš: Začínám mít lehké mrazení
Foto: Reprofoto: CNN Prima News
Popisek: Ivan Bartoš (Piráti)

Manažer z kauzy Dozimetr Luděk Šteffel, nyní o něco známější jméno díky svému angažmá v organizované skupině kolem Krejčířova kumpána Redla a radního Hlubučka, “radil” v letech 2019-2020 i na Ministerstvo pro místní rozvoj Kláře Dostálové z hnutí ANO ve věci plánovaných zakázek na digitalizaci stavebního řízení. Říkáte si, že to musely být „rady nad zlato“? Taky že byly, a to smluvně za milion korun.

Při prvotním auditu, který jsme si po vlastní ose udělali po příchodu na resort, nám tohle jméno logicky nevyskočilo, neboť na něj ukázal až policejní spis. Budeme se muset zaměřit na tuto oblast důkladněji.

Zakázky, které jsme po ministryni Dostálové zdědili ve fázi soutěžního dialogu, mají být v následujících 3 letech v objemu 1,6 miliardy. Když jsme ministerstvo přebírali, nebyl v oddělení nikdo, kdo tomu rozuměl a mohl zakázky řídit.

Anketa

Buď, anebo. Komu věříte?

hlasovalo: 3021 lidí

Začínám mít lehké mrazení při zamyšlení se nad tím, proč v tomto oddělení byl jediný zaměstnanec na tento megaprojekt. A proč se objevil tlak (kromě toho, že digitalizovat je potřeba, a peníze jsou z evropských zdrojů v určitém čase) na rychlé spuštění zmíněných zakázek, když jsme je začali s Ondřejem Kedrigernem Profantem konsolidovat. Dvě tyto zakázky má na stole ÚOHS a upřímně se tomu ani se nedivím.

Vyřešíme to. I když termíny a potřeba hraje proti nám. Máme nového IT vedoucího. Běží druhé kolo na výběr náměstka, který se, věřím, přes šifrovaný telefon s nikým podivným nezakecá. Posílili jsme výrazně tým, z kompetenčního centra máme “půjčený” architekty, kteří se na to vrhli. Máme odvahu dělat věci správně, dodat dobrý řešení pro ČR a tyhle nekalý věci zarazit!

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…