Ministr Hamáček: Komunikační asistent pomůže s řešením základních problémů

21.11.2019 16:52

Ministerstvo vnitra zveřejnilo novou podobu rozcestníku online služeb státu gov.cz. Současně spustilo novinku – komunikačního asistenta, který provede klienty Portálem občana a pomůže jim s řešením základních problémů.

Ministr Hamáček: Komunikační asistent pomůže s řešením základních problémů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Hamáček

Komunikační asistent je umístěný na úvodní stránce Portálu občana (ZDE) a zobrazí se ve formě webchatového okna ihned po příchodu na stránku. Uzpůsobený je i pro mobilní telefony. „Naší prioritou je digitalizace služeb státu, která je atraktivní pro občany. Nový rozcestník i spuštění komunikačního asistenta lidem umožní využít její výhody rychle a jednoduše,“ uvedl ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD). Automatický komunikační asistent ve formě robota je dostupný nonstop a dokáže najednou reagovat na velký počet dotazů.

Smyslem chatbota je mj. pomoci novým uživatelům Portálu občana, kteří se v jeho více než 100 službách dosud neorientují. Schopnosti komunikačního asistenta se budou postupně rozšiřovat.

Nová podoba rozcestníku online služeb státu gov.cz přináší občanům přehledně to, co nejčastěji v rámci eGovernmentu používají, tedy jednoduchou dostupnost datových schránek, Czech POINT, Portálu občana a Portálu veřejné správy. Stránka gov.cz je tak plnohodnotnou centrální bránou k elektronickým službám státu. Občan zde také nalezne interaktivní průvodce životními situacemi, jako je narození dítěte či změna trvalého pobytu, i odpovědi na často kladené dotazy k digitalizaci.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

20:01 Prokop (Levice): Za populisty mám lháře z ODS

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ODS.