Ministr Herman: Pražské jaro slibuje mnoho nevšedních uměleckých zážitků

12.05.2017 17:38

Ministr kultury Daniel Herman se dnes v 19,15 hodin v Obecním domě zúčastní slavnostního zahájení 72. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro 2017, které se tradičně koná každý rok 12. května na výroční den úmrtí Bedřicha Smetany.

Ministr Herman: Pražské jaro slibuje mnoho nevšedních uměleckých zážitků
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr kultury Daniel Herman

„Jako každý rok, tak i ten letošní se všichni příznivci kvalitního interpretačního umění  a tudíž i Pražského jara těší, až se rozezní tóny všech období a žánrů. Mezinárodní festival Pražské jaro je neodmyslitelnou součástí kulturního kalendáře všech milovníků klasické hudby, stejně jako mladých nadějných umělců, kteří zde měří své síly a schopnosti v odborníky uznávané soutěži. Trvalou posluchačskou a diváckou přízeň si festival získává pestrým programem i velmi kvalitním obsazením: koncertní pódia vítají významné a uznávané interprety a orchestry domácí i zahraniční. Také program letošního ročníku slibuje mnoho nevšedních uměleckých zážitků. Nenechme si je ujít,“ říká k letošnímu ročníku festivalu  Daniel Herman.

Přehlídku prominentních zahraničních symfonických orchestrů stejně jako festival samotný zahájí těleso, které mnozí řadí na první příčku pomyslného žebříčku nejlepších světových orchestrů – Vídeňští filharmonikové v čele s dirigentem Danielem Barenboimem. Tento věhlasný orchestr na Pražské jaro zavítá již posedmé, nicméně festival zahájí poprvé  - a jak jinak, než cyklem symfonických básní B. Smetany Má vlast.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…