Ministr Jurečka: Na nákup plemenných zvířat jsme připravili 20 milionů

24.02.2016 21:38

Ministr zemědělství Marian Jurečka podepsal pravidla pro udělování pro nový typ podpory. Zemědělci můžou začít žádat o příspěvek na nákup plemenných zvířat. Letos dostanou na zlepšení genetické hodnoty stád 20 milionů korun.

Ministr Jurečka: Na nákup plemenných zvířat jsme připravili 20 milionů
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Marian Jurečka

Podporu Ministerstva zemědělství dostanou zemědělci na nákup plemenných jalovic, beranů, kozlů a mladých ovcí a koz.

„Letos jsme pro zemědělce připravili na nákup plemenných zvířat 20 milionů korun. Obnova stád přinese chovatelům lepší hospodářské výsledky, bude se rodit více mláďat a celkově se zlepší jejich zdravotní stav,“ řekl ministr Marian Jurečka.

Cílem programu je zvýšit genetickou hodnotu stád skotu, ovcí a koz. Příjemci dotace musí při šlechtění a plemenitbě nakoupených zvířat postupovat výhradně podle schváleného šlechtitelského programu uznaného chovatelského sdružení.

Další forma podpory - příspěvek na úroky z úvěrů

Jednotliví žadatelé o dotaci uplatní své požadavky do 30. září letošního roku u příslušných uznaných chovatelských sdružení, administrátorů dotace. Ti pak podají žádosti Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu. S plným zněním dotačního programu a jeho podmínkami se budou moci chovatelé seznámit na webových stránkách Ministerstva v sekci Národní dotace.

Ministerstvo zemědělství podporuje chovatele při nákupu plemenných zvířat i dalším způsobem, konkrétně prostřednictvím příspěvku na úroky z úvěrů. V rámci programu Zemědělec, který spravuje Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, můžou dostat subvenci na úvěr do výše 5 milionů korun, přičemž doba splatnosti nepřesáhne 4 roky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.