Ministr Jurečka: Poznej svého farmáře. Zemědělcům se nedostává času

02.06.2015 7:33

Jedinečnou příležitost seznámit se s výrobci kvalitních potravin ve svém okolí budou mít letos lidé, kteří navštíví malé rodinné farmy zapojené do projektu Ministerstva zemědělství „Poznej svého farmáře“. Loni se ho zúčastnilo pět z nich. Akce se setkala s velkým ohlasem jak u farmářů, tak u veřejnosti. Proto letos ministerstvo rozšířilo počet míst na třináct. První akce se konala u výrobce marmelád, moštů a destilátů v biokvalitě, v Zámeckých sadech v Chrámcích v Pardubickém kraji. Farma otevřela veřejnosti své dveře již tuto sobotu 30. května.

Ministr Jurečka: Poznej svého farmáře. Zemědělcům se nedostává času
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zemědělství Marian Jurečka

Propagace malých farem, zdravého životního stylu a možnost poznat, jaké kvalitní regionální potraviny vznikají ve všech krajích České republiky, to jsou cíle projektu „Poznej svého farmáře“.

„Malá hospodářství často produkují vysoce kvalitní potraviny, dokáží je nabídnout za příznivější ceny než třeba tradiční obchody, ale už se jim nedostává peněz ani času na vlastní propagaci. Právě proto jsme v minulém roce nastartovali sérii akcí Poznej svého farmáře a po loňském úspěchu v ní pokračujeme i letos,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Akce jsou zaměřeny na rodiny s dětmi, ale také na milovníky kvalitních tuzemských potravin, kteří si mohou prohlédnout jednotlivá hospodářství a ochutnat i zakoupit výrobky přímo od farmářů.

„Návštěvou takové akce získají lidé možnost pravidelného nákupu osvědčených a čerstvých produktů v blízkosti svého bydliště. Zemědělci pak díky podobným projektům mají zajištěný odbyt svého zboží a najdou si nové zákazníky,“ uvedl ministr Jurečka.

Součástí programu na rodinných farmách je také ochutnávka výrobků oceněných značkou Regionální potravina, hudební vystoupení, dětský koutek nebo tvůrčí dílny pro rodiny. Vstup na všechny farmy je zdarma. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…