Ministr Koníček: Úřad práce musí aktivně podporovat zaměstnanost

15.07.2013 8:15

Ministr práce a sociálních věcí František Koníček chce vládě v brzké době předložit materiál, který bude řešit situaci na Úřadu práce ČR (ÚP). Usiluje o to, aby ÚP hrál aktivnější roli, co se týče podpory zaměstnanosti.

Ministr Koníček: Úřad práce musí aktivně podporovat zaměstnanost
Foto: Martin Kovář
Popisek: Budova MPSV

„Na vládu bych chtěl v brzké době přinést věcný a kvalitní materiál s návrhem řešení situace na Úřadu práce ČR. Daná věc nesnese odkladu, proto jsem už zadal potřebné úkoly,“ řekl František Koníček, který jednal s generální ředitelkou Úřadu práce ČR Marií Bílkovou a také s ústředním ředitelem České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) Vilémem Kahounem.

„V ČSSZ je především třeba dořešit rozpočet do konce letošního roku a zajistit synergii informačních a komunikačních technologií, financí a bezpečnosti. V ÚP je nutné vybudovat zázemí pro klasické liniové řízení a celkově ho stabilizovat po organizační, personální i technické stránce. A o to budu společně s vedením těchto organizací usilovat,“ uvedl po pracovních setkáních ministr.

Dodal, že představitelé obou organizací mají jeho plnou podporu a že si je vědom nutnosti, aby se v obou případech jednalo o silné autonomní organizace, které podle zákona řádně a efektivně poskytují služby klientům.

„Role ČSSZ je klíčová v oblasti sociálního pojištění, ÚP zase co se týče podpory zaměstnanosti a nepojistných dávek. Nikdo by neměl do těchto organizací svévolně zasahovat, vše musí fungovat i v období změn,“ dodal ministr práce a sociálních věcí.

Co se týče situace na ÚP, musí podle něj dojít k reorganizaci i uvnitř MPSV tak, aby ÚP měl k dispozici potřebné lidi i peníze. Ministr práce a sociálních věcí se bude ČSSZ a ÚP průběžně zabývat, mimo jiné plánuje, že se zúčastní porad vedení obou organizací a dalších jednání podle aktuální potřeby.

Jednání v ČSSZ a na ÚP byla vůbec prvními pracovními návštěvami Františka Koníčka ve funkci ministra práce a sociálních věcí. V obou případech jde o největší finančně - správní organizace nejen v resortu práce a sociálních věcí, ale i v České republice, jejichž hlavním úkolem je podle zákona poskytovat kvalitní služby veřejnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo práce a sociálních věcí

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…