Ministr Kupka: Všichni jsme na jedné lodi

20.04.2022 8:34 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k pracovní skupině k dostavbě Pražského okruhu a připravovanému železničnímu spojení centra Prahy a Kladna

Ministr Kupka: Všichni jsme na jedné lodi
Foto: Hana Brožková
Popisek: Martin Kupka

V úterý se na Ministerstvu dopravy uskutečnilo další pravidelné zasedání pracovní skupiny k dostavbě Pražského okruhu a připravovanému železničnímu spojení centra Prahy a Kladna, které přinese kvalitní železniční spojení na pražské letiště.

Potvrdili jsme si několik důležitých novinek – pro úsek SOKP 511, který spojí Běchovice s D1, ŘSD vybralo projekční firmy pro zpracování zadávací dokumentace stavby, což je další důležitý krok směrem k realizaci stavby.

Krajský úřad Jihočeského kraje dál posuzuje rozklady proti územnímu rozhodnutí, čekáme, že jeho verdikt bychom mohli mít v červnu. Pokud vše půjde dobře, soutěž na zhotovitele stavby by mohla začít v příštím roce. Snažíme se dělat všechny následující kroky souběžně, abychom celý proces co nejvíce urychlili.

U dalších úseků SOKP 518, 519 a 520 jsme ve fázi technicko-ekonomických studií, kdy hledáme optimální řešení jednotlivých tras a připravujeme podklady pro podání žádosti o stanovisko EIA.

Další důležitou stavbou pro celou Prahu a Středočeský kraj je i nové železniční spojení Prahy s Kladnem. Letos plánujeme spustit stavbu úseku Bubny – Výstaviště, všechny další úseky jsou v přípravě.

A protože se rychle blíží i výstavba vysokorychlostních tratí, rozšířili jsme naše jednání o toto téma. Mým cílem je aktivnější a otevřená komunikace s dotčenou veřejností.

Úspěšná výstavba všech těchto důležitých, a složitých, dopravních staveb je závislá na dobré koordinaci mezi jednotlivými aktéry. Proto jsem rád, že se naše společná jednání jsou dělná a jsme všichni na jedné lodi. Jsem s městem i našimi investičními organizacemi v kontaktu a všechny vzniklé problémy řešíme operativně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…