Ministr Ludvík: Směny u lůžka pacienta patří k nejnáročnějším službám

04.06.2017 7:32

Vláda potvrdila 2000 korun od července pro sestry ve směnném provozu u lůžka.

Ministr Ludvík: Směny u lůžka pacienta patří k nejnáročnějším službám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík

Vláda dnes potvrdila vyčlenění prostředků na příplatky pro zdravotní sestry. „Z dlouholetých zkušeností ve vedení nemocnice vím, že směny u lůžka pacienta patří k nejnáročnějším službám zdravotnického personálu vůbec. Od 1. července letošního roku proto dostanou přidáno všechny sestry u lůžka ve směnném provozu 2 000 korun, a to bez ohledu na to, zda pracují ve státní nebo soukromé nemocnici, přesně jak jsem slíbil," uvedl po jednání vlády ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík. 

U přímo řízených nemocnic ministerstva se bude jednat o příplatek za směnnost, soukromé nemocnice pak budou moci čerpat 2 000 korun za směnu pro sestru u lůžka z dotačního programu, kam se o něj budou moci přihlásit.

„Tento dotační program bude pro soukromé nemocnice připraven do 1. července, o jeho startu budou nemocnice informovány. 600 milionů korun na splnění tohoto plánu právě vyhradila vláda ze státního rozpočtu, dalších 400 milionů potřebných pro soukromé nemocnice půjde z rezerv našeho ministerstva,“ vysvětlil postup ministr zdravotnictví Miloslav Ludvík a dodal, že celoroční náklady na takové navýšení budou zhruba dvě miliardy korun. 

Pro rok 2018 už s výdaji na příplatky sestrám za směnný provoz u lůžka bude počítat úhradová vyhláška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…