Ministr Mládek: Máme potenciál pro rozšíření amerických investic

15.05.2015 16:45

Ministr Mládek v USA jednal s představiteli americké administrativy o dalším rozvoji vzájemné hospodářské spolupráce a transatlantických vztazích, rovněž vystoupil na prestižní Atlantické radě a jednal s představiteli Světové banky. V rámci oborově zaměřené prezentace upozornil na potenciál českého leteckého a vesmírného průmyslu. Vyjádření po jednání s americkými investory:

Ministr Mládek: Máme potenciál pro rozšíření amerických investic
Foto: MPO
Popisek: Ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek

„Jsem nadmíru spokojen. Jednání v nejrůznějších formátech potvrdilo investiční potenciál České republiky a značný prostor pro další rozšíření amerických investic. Bude hodně záležet na nás, jaké podmínky nabídneme, aby tento prostor byl efektivně využit. Máme zájem o technologicky vyspělé obory a služby s vysokou přidanou hodnotou,“ řekl ministr k tomu, jak se mu záměr oslovit investory podařilo naplnit.

Ve směru uplatnění na náročném americkém trhu, podpořil ministr Jan Mládek české firmy v oblasti leteckého a kosmického průmyslu, které jej na cestě doprovází. Podle něj se nejedná o žádné nováčky ve srovnání s domácí a zahraniční konkurencí. České firmy jsou přítomny v různých fázích hodnotového řetězce a např. v segmentu lehkých a sportovních letadel mají významný tržní podíl.

Ministr Mládek se rovněž během pobytu ve Washingtonu setkal s hlavním vyjednavačem Spojených států pro Transatlantické obchodní a investiční partnerství (TTIP) Danem Mullaneyem, s nímž si vyměnil názory na aktuální stav jednání o nové obchodní a investiční dohodě napříč Atlantikem.

„Šlo o velmi užitečnou zpětnou vazbu a možnost utřídit si názory bezprostředně po jednání Rady EU pro zahraniční záležitosti ve formátu ministrů obchodu, jehož jsem se minulý týden v Bruselu zúčastnil. Obě jednání mě utvrdila v názoru, že je před námi ještě spousta práce. Využil jsem tak příležitost, abych podpořil nejen unijní postoje v jednotlivých otázkách jednání, ale rovněž české negociační priority,“ řekl ministr, jehož pobyt ve Washingtonu se časově shodoval s klíčovou debatou v Senátu USA o zmocnění pro prezidenta vést jednání o TTIP, které předjímá způsob budoucího projednávání případné dohody v americkém kongresu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

16:02 Senátorka Kovářová: Justiční tabu aneb O čem se nemluví

Mé vystoupení na kulatém stole nazvaném Kárné řízení a jeho nová perspektiva, který proběhl 25. dubn…