Ministr Plaga: Máme společný zájem na kvalitním vzdělávání, výzkumu, vývoji a inovacích

19.06.2018 18:29

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga dnes podepsal dohodu o spolupráci mezi MŠMT a Svazem průmyslu a dopravy.

Ministr Plaga: Máme společný zájem na kvalitním vzdělávání, výzkumu, vývoji a inovacích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy v demisi Robert Plaga

Spolupráce se týká řady oblastí od podpory polytechnické výchovy na školách, přes duální vzdělávání až po výzkumné infrastruktury. Za Svaz průmyslu a dopravy podepsala memorandum viceprezidentka pro vzdělávání a digitální ekonomiku Milena Jabůrková v zastoupení prezidenta Jaroslava Hanáka.

"Tímto podpisem deklarujeme společný zájem na kvalitním vzdělávání, výzkumu, vývoji a inovacích. Právě tyto oblasti jsou zdrojem dlouhodobé mezinárodní konkurenceschopnosti České republiky. Navazujeme tak na dosavadní úspěšnou spolupráci, která už v mnoha oblastech, jako je například spolupráce škol a firem, přináší jasné pozitivní výsledky," uvedl ministr Plaga.

"Jsem rád, že právě v čase, kdy Svaz průmyslu a dopravy slaví 100 let a bavíme se o budoucnosti průmyslu, můžeme podepsat s ministrem školství tuto dohodu o spolupráci. Kvalitní školství je klíčem naší úspěšné budoucnosti,“ dodal prezident Svazu průmyslu a dopravy Jaroslav Hanák.

Mezi oblasti spolupráce patří například podpora polytechnické výchovy v mateřských školách a základů technického a přírodovědného vzdělávání na základních školách, podpora spolupráce středních a vyšších odborných škol a podnikatelů, zavádění prvků duálního vzdělávání, propagace oborů vzdělání technického a přírodovědného zaměření mezi širokou veřejností či diskuse o směřování velkých výzkumných infrastruktur. Spolupráce mezi MŠMT a Svazem průmyslu a dopravy probíhá zejména formou vzájemných konzultací, poskytování informací a projednávání stanovisek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině