Ministr Rakušan: Nová vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Laurenčíková

12.05.2022 9:01 | Tisková zpráva

Vláda vybrala novou zmocněnkyni pro lidská práva. Stala se jí Klára Šimáčková Laurenčíková, kterou navrhla a společně podpořila koalice Pirátů a Starostů.

Ministr Rakušan: Nová vládní zmocněnkyně pro lidská práva Klára Laurenčíková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Rakušan

Pozice vládního zmocněnce se věnuje lidským právům či dodržování práv národnostních menšin. Zabývá se i otázkou rovnosti žen a mužů, neziskovými organizacemi nebo lidmi se zdravotním postižením.

„V první řadě bych Kláře Šimáčkové Laurenčíkové rád pogratuloval. Od začátku jsem její kandidaturu podporoval, stál jsem za ní. Mám radost, že právě tuto kvalitní kandidátku jsme dnes jako vláda jmenovali. Jsem přesvědčen, že to bude člověk na svém místě. Její jmenování otevírá dveře ke spolupráci s neziskovým sektorem i dalšími odborníky,” uvedl předseda hnutí STAN a 1. místopředseda vlády Vít Rakušan.

„Mám velkou radost, že se nám podařilo post obsadit člověkem, který v jednom z vládních výborů již působí - Klára Šimáčková Laurenčíková byla velmi váženou předsedkyní výboru pro práva dítěte. Člověk se zkušeností a dlouhodobě známými názory, který má sílu agendu lidských práv na úrovni vlády prosazovat, nám bude i v rámci Sněmovny jistě důležitým partnerem,” doplnila poslankyně za hnutí STAN a členka podvýboru pro sexuální a domácí násilí Poslanecké sněmovny Barbora Urbanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…